Politie Haaglanden

Persberichten 8 februari

Haaglanden, 08-02-2010

Geweldpleger aangehouden
Den Haag De politie hield maandagochtend rond 1.30 uur een 24-jarige Amsterdammer aan op verdenking van mishandeling van zijn ex-vriendin. De politie kreeg een melding en ging er direct op af. De vrouw, een 24-jarige Haagse, die in de woning was, vertelde dat haar ex-vriend haar geslagen had. De agenten zagen dat de vrouw een gezwollen oog had. De verdachte verklaarde dat ze ruzie hadden gehad en bekende dat hij haar geslagen had. De man is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.
De politie treedt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol op. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk Geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Straatrovers gezocht
Den Haag Een 19-jarige Haagse is zondag 7 februari rond 20.30 uur beroofd van haar handtas. Ze liep op het trottoir van De La Reyweg ter hoogte van de Vaassenstraat toen ze een scooter hoorde aankomen. Vervolgens voelde ze dat haar schoudertas werd weggerukt. Ze zag daarna een zwarte scooter met daarop twee personen met hoge snelheid wegrijden in de richting van de Durbanstraat.
Bent u getuige geweest van deze straatroof of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Man overvallen in woning
Den Haag Een 51-jarige man werd zaterdag 6 februari om 22.00 uur overvallen in zijn woning aan de Veenkade. Toen hij zijn voordeur opendeed, drongen drie jongemannen bij hem binnen. Ze bedreigden hem met een soort zakmes en vroegen om geld. Aangezien hij zei dat hij dit niet had, doorzochten ze zijn woning en namen enkele persoonlijke eigendommen mee. De mannen waren tussen de 20 en 25 jaar, en hadden allen een sjaal voor hun gezicht. De politie onderzoekt de zaak en zoekt getuigen van deze overval. Hebt u iets gezien dat kan helpen de daders op te sporen? Belt u dan de recherche van Bureau Karnebeek. Hebt u informatie die u liever anoniem doorgeeft? Belt u dan met M. op 0800-7000.

Jongen aangehouden voor poging overval
Den Haag Politieagenten hielden zondagavond 7 februari een 17-jarige jongen aan, die ervan verdacht wordt een vrouw te hebben overvallen. Rond 22.25 uur werd de vrouw overvallen in een portiek aan de Richard Wagnerlaan. Twee jongens bedreigden haar en wilden geld. Onverrichter zake - omdat de vrouw geen geld had renden zij daarna weg. Op basis van hun signalementen stelt de politie direct een onderzoek in. Al snel worden de agenten aangesproken door een vrouw die twee jongens heeft zien rennen ter hoogte van de kinderboerderij op de Mozartlaan. Op het Savornin Lohmanplein zagen andere agenten kort daarna één van de jongens rennen. Hij werd aangehouden.

Vandalisme in het weekend
Voorburg Wekelijks worden in de weekeinden vernielingen gepleegd aan plantenbakken in de Herenstraat. Op zondag 7 februari omstreeks 17.00 uur werd geconstateerd dat de jeugd wederom vernielingen had gepleegd en meerdere plantenbakken had verschoven en omgegooid. De politie beschikt over signalementen van de daders en stelt een onderzoek in. Getuigen van deze zinloze vernielingen worden opgeroepen zich te melden via het algemene telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook. Bel dan met de M-lijn 0800-7000.

Hagenaar mishandeld op voetbalveld
Voorburg Een 15-jarige Hagenaar is op zaterdag 6 februari omstreeks 15.15 uur tijdens een voetbalwedstrijd op het sportterrein aan de Prins Bernhardlaan mishandeld door een tegenstander. Het slachtoffer werd na de wedstrijd vervoer naar een ziekenhuis, waar uit een CT scan werd geconstateerd, dat hij een hersenschudding had opgelopen. Omdat geweld ook niet op het voetbalveld thuishoort, stelt de politie een onderzoek in. Zij beschikt over een goed signalement van de dader en hoopt hem op korte termijn te kunnen aanhouden.

Nee, hoor ik reed niet te hard
Wassenaar surveillerende agenten zagen maandag 8 februari om 01.30 uur dat een zwarte Golf op de Zijdeweg 100 km/per uur reed. De agenten gingen er achteraan en op de Rijksstraatweg liep de snelheid op tot 160 km/u. De maximumsnelheid is daar 70 km/u. Ze gaven de automobilist een stopteken. De 21-jarige man uit Leiden verklaarde direct dat hij écht niet te hard gereden had. De agenten zagen dat echter anders, en wilden zijn rijbewijs invorderen. Dat had de Leidenaar niet bij zich, waarop zijn auto in beslag genomen werd.

Bromfietser gewond bij aanrijding
Rijswijk - Een 32-jarige Rijswijker raakte zondag 7 februari gewond toen hij op de Sir Winston Churchilllaan op zijn snorfiets in botsing kwam met een auto. De snorfietser wilde omstreeks 12.30 uur vanaf de Sir Winston Churchilllaan de Rembrandkade oprijden, maar zag daarbij een naderende auto over het hoofd en verleende geen voorrang. Een aanrijding was onvermijdelijk. De Rijswijker kwam ten val en liep daarbij hoofdletsel op en klaagde over pijn aan zijn been. De GGD vervoerde de man naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzocht de aanrijding.

Snelheidscontrole op verzoek van bewoners
Westland/Maasdijk Op verzoek van bewoners controleerde de politie vrijdag 5 februari tussen 16.00 en 17.000 uur de snelheid van het autoverkeer op de Korte Kruisweg. Bewoners klaagden bij de politie dat er in de straat te hard werd gereden. De Korte Kruisweg is een 30 kilometer zone. In totaal passeerden 150 autos de snelheidscontrole. Elf automobilisten kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 53 kilometer per uur.

Overval, politie zoekt getuigen
Delft Drie mannen overvielen zondag 8 februari omstreeks 18.00 uur twee werknemers van een winkel. De slachtoffers waren met de dagopbrengst van de winkel op weg naar de bank en liepen in de binnentuin van de Phoenixgarage toen er plotseling drie mannen opdoken. De mannen bedreigden de werknemers met een wapen waarop zij de tas met geld afgaven. De daders reden na de overval op twee fietsen weg, opvallend was dat op de ene fiets een zwarte fietstas zat en op de andere fiets een opvallende witte fietstas. De daders, die donkere kleding droegen en petjes ophadden, fietsten de kant van de Oude Delft op en daarna in de richting van het Noordeinde. Onmiddellijk na de overval werd een burgernet actie gestart. Hebt u iets gezien of gehoord of heeft u informatie die kan helpen de daders op te sporen, neem dan contact op met de recherche van bureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem dan via M via 0800-7000.

Burgernet
Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement. Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS of email met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig.