Politie Gelderland-Zuid

Tasjesdief aangehouden

Nijmegen, 08-02-2010 o Zondagavond tegen twaalf uur, is een 19-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een tas.

Een 34-jarige vrouw uit Nijmegen fietste over de Groenewoudseweg. Tijdens het fietsen merkte zij dat er een bromfiets dicht achter haar ging rijden. Even later ging hij naast haar rijden en trok de tas die in haar fietstas zat, eruit. Vervolgens ging hij er vandoor. Een automobilist had het zien gebeuren en ging achter de bromfiets aan. De bromfietser verloor tijdens zijn vlucht de macht over het stuur. Hij kwam te vallen, stond weer op en vluchtte te voet weg.

De tas werd even verderop in de struiken teruggevonden. De bestuurder van de auto waarschuwde de politie die snel ter plaatse was. Het slachtoffer en de automobilist konden een goed signalement geven van de dader. Het signalement en het kenteken van de bromfiets bracht de politie uiteindelijk bij de dader. Deze kon worden aangehouden in een woning in het Willemskwartier. De politie heeft de zaak in onderzoek. (14)

Laatst gewijzigd 08-02-2010 10:07 | © Regio Gelderland-Zuid |