Gemeente Dongen

Nog twee koophuizen startersplan Exterbroek

Publicatiedatum: 8-2-2010

Ben je een starter op de woningmarkt en wil je graag voordelig een eigen huis bouwen in Dongen? Dan is het nieuwbouwproject Exterbroek wellicht interessant. Vieya heeft in overleg met de gemeente een plan opgesteld om daar (vooral) starters op de woningmarkt de mogelijkheid te bieden om op een betaalbare manier hun woning te ontwikkelen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

De locatie Exterbroek ligt tussen de Gerardus Majellastraat, de Theodoorstraat, de Triangellaan en het Klinkerpad. In de planopzet wordt uitgegaan van de bouw van negentien koopwoningen. Voor zeventien kavels zijn de kandidaten bekend. Zij hebben zich inmiddels verenigd in een kopersverening en zijn op zoek naar kandidaten voor de twee resterende woningen.

Kenmerkend voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap is dat de woningen zo veel mogelijk worden ontworpen en ingericht naar de wens van de toekomstige eigenaren. Als koper ben je als het ware zelf de projectontwikkelaar. Je gaat samen met je toekomstige buren aan de slag om met elkaar de bouw te regelen. Met de door de groep uitgekozen architect ga je samen de woningen ontwerpen. Om de eigenaren daarin te begeleiden worden zij ondersteund door adviesbureau BIEB (Bouwen in Eigen Beheer).

Ook meebouwen?
Voor geĂŻnteresseerden voor het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap organiseert Vieya, samen met de gemeente, een informatieavond op maandagavond 8 februari a.s. op het kantoor van Vieya. De avond begint om 19.30 uur.

Inschrijving voor dit bijzondere project is mogelijk van 8 februari t/m 1 maart d.m.v. het inschrijfformulier dat verkrijgbaar is bij Vieya en de gemeente, tijdens de informatieavond en op www.vieya.nl. Na het verstrijken van de inschrijftijd worden alle inschrijvingen door Vieya gecontroleerd en aan de notaris voorgelegd ter bepaling van de volgorde via het systeem van loting.

Kijk voor meer informatie over dit project op www.cpo-exterbroek.nl