Gemeente Hoorn

College wil bijdrage uit stimuleringsfonds voor restauratie panden Kleine Noord

Het college van burgemeester en wethouders vraagt de raad om 50.000 euro beschikbaar te stellen voor de restauratie van de panden Kleine Noord 47-49 en Dubbele Buurt 44-48. Burgemeester en wethouders stellen voor dit als bijdrage uit het Stimuleringsfonds economische ontwikkeling te betalen. A-Zeven Projectonwikkeling BV gaat de panden restaureren.

Met het Stimuleringsfonds economische ontwikkeling wil de gemeente Hoorn onder andere de werkgelegenheid stimuleren en werkloosheid voorkomen. Eerder werd al aan Stichting Stadsherstel een bedrag van 50.000 euro gegeven voor de restauratie van het pand Koepoortsweg 73.

Verwaarloosd
A-Zeven Projectontwikkeling BV wil de panden Kleine Noord 47-49 en Dubbele Buurt 44-48 restaureren. Door jarenlang achterstallig onderhoud zijn de panden verwaarloosd en in slechte staat. In 2007 heeft de projectontwikkelaar de panden aangekocht. De vier panden bestaan uit afzonderlijke ruimten die met elkaar in verbinding staan.

Restauratieplan
De ontwikkelaar bekijkt hoe met behoud van de monumentale waarden er een groot winkeloppervlak kan ontstaan dat doorloopt van het Kleine Noord naar de Dubbele Buurt. De bedoeling is om op de eerste en tweede verdieping appartementen te maken. Op dit moment werkt de ontwikkelaar aan een schetsontwerp dat voldoet aan de stedenbouwkundige en monumentale eisen. Volgens het college is het project van groot belang voor het behoud van de architectonische en stedenbouwkundige kwaliteit van het complex en de directe omgeving.

Naar verwachting behandelt de gemeenteraad het voorstel op 16 februari 2010.
Laatste wijziging van deze pagina: 8 februari 2010