RTL Group

RTL 8 scoort met veelgeprezen dramaserie The Tudors

De veelgeprezen dramaserie The Tudors heeft gisteravond een mooie score behaald, ondanks de stevige concurrentie. In de bestaansgeschiedenis van RTL 8 staat de serie op nummer 5 van best bekeken programmas. De vrouwenzender bracht een dubbele aflevering van de hitserie, die gemiddeld 431.000 kijkers in 6+ trok. Dit was goed voor een marktaandeel van 3,5% in de core doelgroep van de zender Vrouwen 20-49. Het kijkcijfer liep op van 379.000 in de eerste uitzending naar 486.000 in het tweede deel. Een veelbelovende start en het bewijs dat RTL 8 met een kwalitatieve serie als The Tudors een massapubliek bereikt.

'The Tudors schetst het turbulente leven van de beruchte Engelse koning Henry VIII, die heerste van 1509 tot 1547. In zijn poging een zoon, en dus een troonopvolger, op de wereld te zetten, verslijt de vorst maar liefst zes echtgenotes. Twee van hen laat hij zelfs onthoofden. Ook buiten de paleismuren toont hij zijn macht, desnoods met bruut geweld. Henry VIII wordt indrukwekkend neergezet door de Ierse acteur Jonathan Rhys Meyers. De serie werd bekroond met verschillende awards. Inmiddels is het vierde seizoen in de maak.

RTL 8 zendt de komende weken elke zondagavond een dubbele aflevering van The Tudors uit.

Uitzending RTL 8: elke zondagavond tussen 20.00 en 21.05 uur en tussen 21.05 en 22.10 uur.

Website: rtl.nl/thetudors

---

Noot aan de redactie: Fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Marije Onderwaater, Communicatie RTL Nederland via tel. 035-6718406 of via marije.onderwaater@rtl.nl