Politie Drenthe

Maandag

Provincie Drenthe, 08-02-2010

Inbraak

ZUIDWOLDE Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag ingebroken in een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat in Zuidwolde. Een raam werd opengebroken en daarna waren de gokkasten aan de beurt. Met een onbekend geldbedrag verdween men weer. (201007971)

Woningbrand

EMMEN Waarschijnlijk is een brandende kaars er de oorzaak van dat in de nacht van zondag op maandag rond 01.00 uur brand ontstond in een flatwoning aan de Kerspellaan in Emmen. De 47 jarige bewoonster was in haar woonkamer op de vierde etage in slaap gevallen terwijl er nog een kaars brandde. Ze werd wakker van rook en zag toen dat er brand was ontstaan. Ze probeerde nog dit met water te blussen maar toen dit niet lukte werd de brandweer gewaarschuwd. De vrouw kreeg veel rook binnen en is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. I.v.m. de hevige rookontwikkeling zijn de vierde en vijfde etages dor de politie ontruimd. Een aantal woningen kreeg rook- en waterschade. Omwonenden zijn in de buurt opgevangen. Een aantal moest de nacht bij familie doorbrengen. (2010007972)

Inbrekers mishandelen eigenaar winkel

MEPPEL Een aantal nog onbekende mannen heeft in de nacht van zondag op maandag een inbraak gepleegd in een winkel aan de Woldstraat in Meppel. De eigenaar betrapte de inbrekers toen ze via de vernielde etalageruit de winkel weer wilden verlaten. Hij kreeg een klap waarna de verdachten in een auto vluchtten. Een politieauto zette de achtervolging in die eindigde in de Thorbeckelaan in Meppel. Daar vlogen de inbrekers uit de auto en gingen te voet verder in de richting van de N375. Ondanks een uitgebreide zoekactie door de politie met o.a. een politiehond, konden de verdachten niet worden aangehouden. De auto waarin ze zijn gevlucht is in beslag genomen. De eigenaar van de winkel raakte licht gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie stelt een onderzoek in. (2010007973)

Brand in rozenkwekerij

KLAZIENAVEEN Waarschijnlijk door een technische oorzaak ontstond er in de nacht van zondag op maandag brand in een kas van een kwekerij aan De Kwakel in Klazienaveen. De brandweer bluste de brand. Doordat de kas vol rook kwam te staan moesten alle ramen open. Door de rook en de afkoeling (buiten 8) kan de schade aan de rozen wel eens erg groot zijn. (2010007989)

Rijbewijs ingevorderd

DWINGELOO De politie vorderde zondagmorgen het rijbewijs in van een 45 jarige vrouw uit Dwingeloo. De vrouw reed in een auto over De Weiden in Dwingeloo en had gedronken. Ze werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar gaf de ademanalyse een uitslag van 730 ugl. Hierop is haar rijbewijs ingevorderd. Na het afleggen van een verklaring is zij met een rijverbod van acht uur weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (2010007908)

Huiselijk geweld

MIDDEN-DRENTHE Zondagmorgen hield de politie een 55 jarige inwoner van de gemeente Midden-Drenthe aan. De man wordt verdacht van het mishandelen van zijn echtgenote. De vrouw vluchtte haar woning uit en waarschuwde bij de buren de politie. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

ASSEN Een 45 jarige inwoner van Assen werd zondagmiddag aangehouden op verdenking van het mishandelen van zijn vriendin. De man is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Beide vrouwen deden aangifte. Deze zaken worden volgens de procedure Huiselijk Geweld afgehandeld.

Rookwaar weg na inbraak

SMILDE Uit een winkel aan de Veenhoopsweg in Smilde zijn in de nacht van zondag op maandag o.a. sigaretten, shag en cadeaubonnen gestolen. De door het inbraakalarm gewaarschuwde politie trof een geforceerde toegangsdeur aan. Ook in de winkel was een deur geforceerd. De daders waren gevlogen. De politie stelt een onderzoek in. (2010007978)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.