Flirten met collega's; waarom niet?

08/02/2010 11:05

Unique Uitzendburo

Almere, 8 februari 2010 - Nederlandse werknemers vinden flirten op de werkvloer geen probleem, 61 procent geeft aan dat flirten met collega's gewoon moet kunnen. Op de website van Unique gaven bijna 1.100 respondenten antwoord op de vraag: 'Vind jij dat flirten op het werk kan?'

In het kader van Valentijnsdag peilde Unique de meningen over romances op de werkvloer. Het percentage dat vindt dat flirten altijd mag, ongeacht functie of hiërarchie, ligt op 37 procent. 24 procent van de respondenten meent dat dit met collega's moet kunnen, maar dat flirten met de baas wel taboe is. Een andere 39 procent geeft aan dat flirten op de werkvloer sowieso nooit moet kunnen.

"Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat collega's vooral in hectische periodes op het werk, zoals tijdens fusies of reorganisaties, vatbaarder zijn voor de charmes van collega's", vertelt Jeannine Peek, algemeen directeur van Unique. "Dat zou betekenen dat het afgelopen jaar het aantal liefdes op de werkvloer toegenomen zouden moeten zijn. Toch is de tolerantie op gebied van flirten op het werk niet gestegen ten opzichte van 2008. Twee jaar geleden gaf namelijk ook 61 procent van de respondenten aan dat zij flirten met collega's geoorloofd vinden."


-----------------------

Over Unique

Unique Uitzendburo heeft een landelijk netwerk van 100 vestigingen, gespecialiseerd in de bemiddeling van Administratief, Commercieel, Financieel en Secretarieel personeel. De aandacht voor de persoon staat hierbij centraal. Met de merkwaarden lef, persoonlijk, gedreven, kwaliteit en stijlvol haalt Unique het beste uit mensen. Dit komt onder meer tot uiting in de persoonlijke ontwikkeling van de uitzendmedewerkers die Unique stimuleert, coacht en begeleidt. Daarnaast bieden de labels Finance en Multilingual Services gespecialiseerde diensten. Unique is onderdeel van USG People N.V. Kijk ook op www.unique.nl.





http://www.unique.nl