Gemeente Son en Breugel


ook de brink in Sonniuspark bouwrijp maken

Persbericht: Gemeente gaat nu ook de brink in Sonniuspark bouwrijp maken

Het college van B&W heeft besloten om met het bouwrijp maken van de brink in de nieuwe wijk Sonniuspark te beginnen. Er zijn geen juridische belemmeringen meer voor het gedeelte van het bestemmingsplan, waarin in woningbouw ten zuiden van de Bijenlaan is voorzien.

De Raad van State heeft alle beroepen tegen dat bestemmingsplan Sonniuspark uit 2008 ongegrond verklaard, waardoor het plan in werking treedt en er gestart kan worden met het bouwrijp maken. Deze werkzaamheden maken deel uit van de reeds aan KWS gegunde werkzaamheden om de grond bouwrijp te maken. Afhankelijk van de vorstperiode kan er medio februari worden gestart.

Het college besluit om het gebied ten zuiden van de Bijenlaan helemaal woonrijp te maken en daarmee op een zo kort mogelijke termijn te starten. De volgende afweging speelt bij dit besluit een belangrijke rol: De eerste bewoners wonen al het gedeelte Sonniuspark boven de Bijenlaan. De komende maanden zullen er nog velen volgen. Een goede en directe fietsverbinding richting scholen, supermarkt en centrum ontbreekt nu nog. Om deze verbinding te maken moet de grond bouwrijp gemaakt worden.
De fietsverbinding voorziet in een extra brug over de Stinkloop. Hiertoe dient de waterstand te worden verlaagd. Als dat eenmaal gebeurd is, heeft het de voorkeur van het college om alle bruggen over de Sonse Heideloop in één keer uit te voeren.