FloraHolland


* FloraHolland Klantnummer

Primeur Fresh Park Business School Venlo: eerste diploma's bij FloraHolland

Medewerkers behalen met in-company opleiding MBO-diploma

VENLO, 8 februari 2010 (persbericht) - Twee jaar geleden is bloemenveiling FloraHolland Venlo samen met de Fresh Park Business School een MBO-opleidingstraject gestart voor medewerkers van de afdeling Logistiek. Medewerkers kunnen deelnemen aan in-company opleidingen op MBO2- en MBO4-niveau. Vorige week ontvingen de eerste zestien cursisten hun diploma.

Voor de teamleiders van FloraHolland Venlo is de opleiding tot middenkaderfunctionaris groothandel en logistiek gestart in oktober 2007. Samen met de ontwikkelaars van de Fresh Park Business School en met gebruikmaking van de specifieke know-how van medewerkers van FloraHolland kreeg de opleiding vorm en inhoud. Trainingen werden gegeven door gespecialiseerde trainers. Als onderdeel van de opleiding werd ook een logistiek project (`Slim Denen Veilen') ontwikkeld. De teamleiders hebben in september 2009 examen gedaan voor het MBO4-diploma.
Voor de deelnemers aan MBO2 is de in-company opleiding groothandel en logistiek in januari 2008 van start gegaan. De opleiding werd op dezelfde wijze ontwikkeld en getraind als de niveau 4-opleiding. Bij het maken van hun opdrachten werden de deelnemers begeleid door hun praktijkopleiders, de teamleiders van FloraHolland. Deze deelnemers slaagden onlangs voor hun examen.

Corrie van Gestel, projectleider van de Fresh Park Business School, is positief over de samenwerking met FloraHolland bij de samenstelling en afstemming van de opleiding op het bedrijf en het landelijk kwalificatiedossier. Zij is net als FloraHolland erg trots op de eerste deelnemers, die hun diploma hebben behaald. De opleiding is in september 2009 ook gestart op FloraHolland Naaldwijk.

Over de Fresh Park Business School
FloraHolland is lid van de van de Fresh Park Business Club, een collectief van bedrijven gevestigd op Fresh Park Venlo, die het initiatief hebben genomen om de business school op te richten. De Fresh Park Business School is het opleidingsloket voor alle medewerkers, die werkzaam zijn op Fresh Park Venlo. Helicon Opleidingen trekt de kar, en werkt hierbij samen met ROC Ter AA, het Groothandelsfonds AGF en enkele trainingsbureaus.


Noot voor de redactie,