Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


08-02-2010
VWA verlengt overgangsperiode Verordening 669/2009

De VWA heeft bij de implementatie van Verordening 669/2009 inzake controles op hoog-risico levensmidddelen een overgangsperiode van 2 weken geïntroduceeerd, wanneer bedrijven niet van de mogelijkheid tot het electronisch indienen gebruik kunnen maken. Omdat het installeren van software meer tijd in beslag neemt dan verwacht is de overgangsperiode verlengd tot 15 maart 2010.

In die periode kunt u een excelbestand downloaden van de VWA site om u aan te melden. De verwerking van deze bestanden gebeurt handmatig door de VWA.

Systemen aanpassen
Het streven van overheid en bedrijfsleven is zoveel mogelijk gebruik te maken van electronische berichten. Daarvoor is het noodzakelijk dat bedrijven toegang hebben tot de benodigde software. De VWA heeft geconstateerd dat er meer tijd nodig is om deze bedrijfssoftware operationeel te krijgen. Daarom heeft de VWA de overgangsperiode verlengd tot 15 maart 2010. Dit geeft softwareleveranciers voldoende tijd hun systemen aan te passen en geeft aanbieders voldoende tijd afspraken te maken met deze leveranciers.

Dat wil zeggen dat er vanaf 15 maart een andere procedure gaat gelden in die gevallen dat er geen gebruik gemaakt wordt van electronische berichten. U zult daarover later geïnformeerd worden.