Verkiezingssite Expat van het Jaar geopend

08/02/2010 11:23

Nyenrode Business Universiteit

Amsterdam/Breukelen/Den Haag, 8 februari 2010 - Vanaf vandaag kan er gestemd worden wie de Expat van het Jaar 2010 moet worden. Op de website www.expatoftheyear.nl kunnen mensen tot 14 maart hun stem uitbrengen op diegene die in hun ogen een groot voorbeeld is voor en een ambassadeur is van de internationale expatgemeenschap in Nederland. Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken reikt de Expat Award op 23 maart 2010 uit tijdens een feestelijke ceremonie op Nyenrode.

Op de site presenteren vijf genomineerden zich. Zij zijn uitgekozen door een deskundige jury, bestaande uit dr.mr. Désirée van Gorp, Directeur Nyenrode International Department (voorzitter); Robert Martijnse, Director & Partner van Kilpatrick Executive Search (voormalig regionaal directeur voor Philips in Azië en Italië); Girish P. Ramachandran, Chief Strategy Officer van Tata Consultancy Services (voormalig CEO TCS Europe); mw. Julie E. Ruterbories, Amerikaans Consul-Generaal; en Serv Wiemers, Hoofd Investeringsklimaat van het Netherlands Foreign Investment Agency.

De uiteindelijke selectie van de winnaar vindt plaats door weging van het oordeel van de jury en de stem van het publiek. De verkiezing van de Expat of the Year is een initiatief van internationaal wervingsbureau Undutchables, nieuwssite en dienstverlener Expatica, het Netherlands Foreign Investment Agency (onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken) en de Nyenrode Business Universiteit.

Naast de Expat of the Year worden ook de beste werkgever en de beste dienstverlener gekozen. Meer informatie is ook te verkrijgen via expatawards@expatica.com.

Expats in Nederland

In Nederland zijn naar schatting zo'n 150.000 expatriates actief. Expats kunnen omschreven worden als (meestal hoogopgeleide) werknemers met een niet-Nederlandse nationaliteit die voor een periode van een of enkele jaren in Nederland werkzaam zijn. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse en de wereldeconomie, reden voor de initiatiefnemers om de Expat Award in het leven te roepen.





http://www.expatoftheyear.nl


Noot voor de redactie:

(