Oranjefonds


Oranje Fonds ontvangt 14,7 miljoen euro

Utrecht, 5 februari 2010 Het Oranje Fonds ontvangt ruim 14,7 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij tijdens het Goed Geld Gala 2010 in Utrecht. ,,We zijn ongelooflijk blij dat we dankzij deze genereuze bijdrage weer hard aan de sociale weg kunnen timmeren, aldus Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds. ,,Het geeft ons de mogelijkheid blijvend te investeren in goede projecten die de sociale samenhang en sociale participatie bevorderen.

Tijdens het Goed Geld Gala op 4 februari 2010, werd de verdeling van de opbrengsten voor goede doelen uit 2009 bekendgemaakt. In totaal verdeelde de Postcode Loterij 256 miljoen euro onder haar goede doelen, een groei van vijf procent ten opzichte van 2008.

Het Oranje Fonds, het grootste nationale fonds op sociaal gebied, behoort sinds 2005 tot de vaste begunstigden van de Nationale Postcode Loterij. Per jaar besteedt het ongeveer 24 miljoen euro aan organisaties en initiatieven die de sociale cohesie versterken in Nederland, op de Nederlandse Antillen en op Aruba. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het fonds.

Elkaar ontmoeten, elkaar helpen en elkaar leren kennen. Daarop zijn de door het Oranje Fonds ondersteunde activiteiten en initiatieven gericht. ,,Het gaat daarbij niet alleen om financiële steun. We geven ook advies en stimuleren kennisuitwisseling. Zo organiseren we workshops, zomerscholen en bijeenkomsten voor welzijnswerkers en vrijwilligers. Mede met dank aan de Postcode Loterij, maar ook De Lotto en de particuliere donoren kunnen we dit werk voortzetten, zegt Van Der Giessen.

De inleg van de Nationale Postcode Loterij groeide in 2009 met vijf procent naar 513 miljoen euro. De helft van dit bedrag, ruim 256 miljoen euro, gaat naar vijfenzeventig maatschappelijke organisaties op het gebied van mens en natuur. Daarmee heeft de Nationale Postcode Loterij bijna drie miljard euro uitgekeerd aan goede doelen sinds haar oprichting in 1989.