NEN


Nieuw ISO-project voor duurzame evenementen

maandag 8 februari 2010, 10:28

ISO werkt aan een internationale norm voor het organiseren van duurzame evenementen (sustainable event management). BSI heeft daarvoor het initiatief genomen met het oog op de Olympische Spelen van 2012. NEN roept belangstellende partijen op om deel te nemen in een NEN-werkgroep duurzame evenementen om inbreng te leveren bij de ontwikkeling van deze ISO-norm.

ISO werkt aan een internationale norm voor het organiseren van duurzame evenementen (sustainable event management). BSI heeft daarvoor het initiatief genomen met het oog op de Olympische Spelen van 2012.

De te ontwikkelen ISO-norm zal eisen stellen aan het opzetten, implementeren, onderhouden en verbeteren van een duurzaamheidsmanagementsysteem voor het organiseren van evenementen. De Engelse norm BS 8901 'Specifcation for a sustainability management system for events' is een belangrijk uitgangspunt.

Nederland heeft tijdens de eerste internationale vergadering met succes bepleit om een duidelijk relatie te leggen met ISO 26000, de mondiale richtlijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Werkgroep Duurzame evenementen
Om de Nederlandse inbreng in het verdere ontwikkelingsproces te verzorgen wordt onder de NEN-normcommissie 'Evenementen' een aparte werkgroep 'Duurzame evenementen' in te richten. NEN roept belangstellende partijen op om hierin deel te nemen

Meer informatie
Voor inhoudelijke informatie over deelname aan de werkgroep 'Duurzame evenementen' kunt u contact op nemen met Dick Hortensius, telefoon (015) 2690 115,e-mail: dick.hortensius@nen.nl.
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
Mondiale norm voor duurzame evenementen (Nieuwsbericht) Oprichting normcommissie voor duurzame evenementen (Nieuwsbericht) Eisen voor duurzame evenementen vastgelegd (Nieuwsbericht)