Gemeente Sneek


in met terugtrekking woonfriesland uit thaborlocatie

Gemeente Sneek stemt niet in met terugtrekking WoonFriesland uit Thaborlocatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sneek stemt niet in met de terugtrekking van WoonFriesland uit de ontwikkeling van de Thaborlocatie in Sneek. Dit staat in een brief die het college vrijdag 5 februari 2010 aan de woningcorporatie verzonden heeft.

Het rusthuis Thabor is jarenlang een beeldbepalend gebouw geweest in Sneek. Het werd in 1939 officieel geopend. Een fusie van verzorgingshuizen in Sneek leidde in 2000 uiteindelijk tot sluiting van Thabor. In 2002 werd het oude gebouw gesloopt, met de intentie om op de Thaborlocatie een nieuw seniorencomplex neer te zetten.

Enkele jaren geleden heeft WoonFriesland de locatie verworven en aangegeven voortvarend met de ontwikkeling ervan van start te willen gaan. De gemeente heeft daarop veel in het werk gesteld om gezamenlijk plannen te ontwikkelen.

Eind januari ontving de gemeente een brief van WoonFriesland waarin de corporatie aangeeft zich terug te trekken uit het project. Volgens de gemeente Sneek is de herontwikkeling van de Thaborlocatie daarmee terug bij af. Aangezien al jaren inspanningen zijn verricht, vindt de gemeente het niet acceptabel dat WoonFriesland zich eenzijdig terugtrekt. De gemeente Sneek nodigt WoonFriesland uit voor een gesprek.