Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 februari 2010

Man aangehouden na zware beledigingen en bedreigingen

Vriezenveen

Een 34-jarige man uit Zeist werd maandagmorgen 8 februari aangehouden, omdat hij zware bedreigingen en beledigingen had geuit naar dienstdoende agenten.

De man werd maandagmorgen 8 februari gecontroleerd op de Westeinden in Vriezenveen. Tijdens de controle vond de 24-jarige man uit Zeist het noodzakelijk de agenten te beledigingen. Ook verwees hij naar een agent die verlamd is geraakt na een steekpartij en dat hij ging bidden zodat deze agenten hetzelfde zou overkomen. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. (2010011380)

Vier mannen aangehouden na onderzoek Enschede
Sinds oktober 2009 is een onderzoek gestart bij de politie Twente naar het dealen van drugs in Enschede en directe omgeving. Hiervoor werden donderdag 4 februari twee 21-jarige mannen, een 22-jarige man en een 24-jarige man, allen woonachtig in Enschede aangehouden. Tijdens huiszoekingen werden hoeveelheden drugs en enkele wapens en munitie aangetroffen. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Onenigheid na verkeerd invoegen, politie zoekt getuigen Almelo
Zaterdagmiddag 6 februari omstreeks 14.30 uur heeft een handgemeen plaatsgevonden tussen een 36-jarige man uit Almelo en 43-jarige man uit Markelo op de kruising Wierdensestraat / Aalderinkssingel in Almelo. Omdat de twee mannen een tegenstrijdige verklaring geven zoekt de politie getuigen. De 36-jarige reed omstreeks 14.15 uur op de N36 met een autoambulance. Tijdens het invoegen zag de man vermoedelijk een 43-jarige automobilist over het hoofd. De 43-jarige moest vol in de remmen om een aanrijding te voorkomen. Op de kruising Wierdensestraat / Aalderinkssingel in Almelo wilde de 43-jarige verhaal halen bij de 36-jarige. Vanaf hier lopen de verklaringen uiteen over wie het eerste geslagen zou hebben. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien op de kruising. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Almelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010011040)

Twee mannen negeren rode kaart Enschede
Een 20-jarige man en een 25-jarige man, beiden woonachtig in Rotterdam, werden zondag 7 februari aangehouden, omdat zij in het bezit waren van een horecaverbod en deze negeerden.

Op zondag 7 februari zag een oplettende medewerker van een horecagelegenheid aan de Stadsgravenstraat in Enschede twee mannen met een horecaverbod. De mannen werden aangehouden door de politie en zullen bij Justitie worden voorgeleid. De 20-jarige en 25-jarige man hadden in het kader van het collectief horecaverbod een rode kaart uitgereikt gekregen. De manen mogen bij alle aangesloten horecagelegenheden in Enschede voor de duur van twee jaar geen bezoek brengen. (2010011236)