Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 08-02-2010

Politie arresteert dakloze man wegens verduistering

BREDA: De politie heeft zondagmiddag rond 17.30 uur een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens verduistering. De man had eind 2008 via Marktplaats een laptop van 350 euro verkocht en alvast 200 euro gekregen. Het resterende bedrag zou hij krijgen van de koper als die de laptop ontving. Dat gebeurde echter nooit en de 200 euro werd ook niet terugbetaald aan de koper. De verdachte werd aangehouden op het politiebureau. Daar zat hij, omdat hij zondagmorgen bij familie in Ulvenhout enkele autoruiten had vernield en vervolgens werd aangehouden. De man zou ook nog in een andere strafzaak gehoord moeten worden. Bovendien heeft hij nog boetes openstaan waarvoor hij maximaal 56 dagen kan zitten.

Grijze VW Polo gestolen bij woninginbraak Breda-Noord

BREDA: Onbekenden hebben tussen zaterdagmiddag 13.00 en zondagmiddag 15.00 uur ingebroken in een woning aan de Johanna Ufkesstraat. Daarbij werd een grijze VW Polo (79-TR-BT) gestolen. De inbrekers boorden gaatjes in het kozijn en konden zo een raam openen en naar binnengaan. Daar werden de autosleutels gepakt. De politie stelt een onderzoek in; de auto staat internationaal gesignaleerd.

Bij een woning aan de Acaciastraat werd zondagavond rond 20.00 uur ingebroken, terwijl de zoon des huizes kon thuis was. De 16-jarige jongen zat boven en werd door een van de twee inbrekers aangesproken met de vraag waar geld lag. De jongen zag kans te vluchten en de buren te waarschuwen. Daarop gingen de twee mannen ervandoor, naar later bleek met een geldbedrag. Gealarmeerde agenten hebben in de omgeving nog gezocht naar het tweetal, maar die helaas niet gevonden.

Tilburger raakt rijbewijs kwijt bij alcoholcontrole Claudius
Prinsenlaan

BREDA: Bij een alcoholcontrole maandagmorgen rond 02.00 uur op de Claudius Prinsenlaan heeft de politie het rijbewijs van een 36-jarige automobilist uit Tilburg ingevorderd. De man blies een A (Alert) en werd aangehouden. De ademanalyse op het bureau lukte niet, waarna de Tilburger gevorderd werd bloed af te staan. Op die manier kan bepaald worden in welke mate hij onder invloed van alcohol was, maar de man wilde niet meewerken. Een dergelijke weigering is een misdrijf en wordt door Justitie hoog opgenomen.

Politie onderzoekt beroving Bredase vrouw

BREDA: Een 42-jarige vrouw uit Breda heeft zondagavond aangifte gedaan van beroving. De vrouw sloot rond 18.30 uur een clubhuis aan de Rithsestraat af toen plotseling een onbekende man voor haar opdook. Hij eiste onder zware verbale dreiging haar autosleutels. Het
slachtoffer gaf die en hoorde even later een auto wegrijden. Uit angst sloot de Bredase zich op in het clubhuis en waarschuwde de politie. Toen ze later bij haar eigen auto kwam, zag ze dat er diverse
persoonlijke spullen waren ontvreemd, maar eigenlijk niets met erg veel waarde. De vrouw heeft ook nog een tweede man zien staan toen de overvaller haar aansprak. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 08-02-2010 12:03 | © Regio Midden en West Brabant |