Politie Gelderland-Zuid

Dieven lopen tegen de lamp

Tiel, 08-02-2010 o Zondagmiddag zijn een 16- en een 18-jarige jongen uit Meteren aangehouden voor diefstal. De 16-jarige kreeg ook een proces-verbaal voor overtreding van de Opiumwet en het Vuurwerkbesluit.

Beide knapen zijn zondagmiddag betrapt bij een diefstal op de Vrije Markt in Tiel aan de Spoorstraat in diezelfde plaats. De twee dieven hadden de vorige maand een autoradio ontvreemd. De kraamhouder werd toen door één van de jongens afgeleid en de andere nam een autoradio weg. Alleen was de radio niet compleet en daarom waren de jongens zondagmiddag teruggekomen om het frontje nog op te halen. De beide jongens gingen op een zelfde wijze te werk. Zij hadden echter niet door dat de eigenaar hen al in de gaten hield. De twee werden door medewerkers van de Vrije Markt aangehouden en meegenomen naar een kantoortje. Daar werd de politie gebeld.

De agenten hebben ter plaatse de beide jongens overgenomen. In de scooter van de 16-jarige jongen werden een aantal henneptoppen aangetroffen en illegaal vuurwerk. Bij de insluiting op het bureau kwam bij de 16-jarige nog een wikkel met cocaïne boven water. En in de kleding van de verdachte werd het frontje voor de autoradio aangetroffen. De beide verdachten zijn gehoord en er werd proces-verbaal opgemaakt. De minderjarige verdachte werd aan zijn ouders overgedragen. (14)

Laatst gewijzigd 08-02-2010 12:14 | © Regio Gelderland-Zuid |