Gemeente Haaksbergen


Opgave sportverkiezing 2009
08-02-2010 Opgave sportverkiezing 2009
Welke Haaksbergenaar of welk sportteam komt in aanmerking voor de titel van sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg van het jaar 2009? Inwoners kunnen hem, haar of hun nu opgeven voor de sportverkiezing 2009, die dit jaar op 5 maart plaatsvindt.

Kandidaten die het afgelopen jaar goede sportprestaties behaald hebben, kunnen worden voorgedragen. Een jury bepaalt vervolgens wie er uitverkozen worden tot beste sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent van 2009. Daarnaast zal ook de jaarlijkse persprijs worden uitgereikt door de Twentsche Courant Tubantia.

Criteria
De jury beoordeelt alle kandidaten in eerste instantie op de geleverde sportprestaties in 2009. Daarnaast moeten kandidaten woonachtig zijn in Haaksbergen in het jaar waarin de sportprestatie is geleverd. Haaksbergenaren jonger dan 16 jaar vallen binnen de categorie sporttalent (geboren voor 1 januari 1994). Sporters hoeven niet speciaal lid te zijn van een Haaksbergse sportvereniging.

Aanmelden
Inwoners kunnen namen van kandidaten met een toelichting over geleverde presetaties melden bij Niels Hartlief, beleidsmedewerker sport bij de gemeente Haaksbergen. Dit kan tot en met vrijdag 12 februari 2010 via nj.hartlief@haaksbergen.nl. De jury beoordeelt mogelijke kandidaten niet op het aantal keren dat deze is voorgedragen bij de gemeente. Eén aanmelding per kandidaat is dus voldoende.