Gemeente Etten-Leur

Hulpdiensten houden oefening op bedrijventerrein

Hulpdiensten houden oefening op bedrijventerrein

Vanavond (maandag 8 februari) houden eenheden van de brandweer, politie en ambulancedienst een oefening op het bedrijventerrein Vosdonk-Munnikenhei in Etten-Leur.

Het gaat om een zogenaamde copi-oefening (commando plaats incident) aan de Patagonweg, die daartoe voor overig verkeer is afgesloten.

De oefening vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur. Aan de Patagonweg verzamelen zich de deelnemers met vijf brandweervoertuigen, drie politie-auto's en twee ambulances. Ook gemeentelijke ambtenaren openbare orde en veiligheid hebben een rol in het scenario.

De deelnemers oefenen met name de samenwerking en communicatie tussen de diverse eenheden en functionarissen. Zij "spelen" daartoe een incident op de openbare weg, waarbij een vrachtwagen, twee personenauto's en een bestelbusje, alsmede slachtoffers zijn betrokken.

Het is de eerste grootschalige multidisciplinaire oefening, sinds de vorming per 1 januari jl. van het cluster Etten-Leur, Rucphen en Zundert van de Brandweer Midden- en West-Brabant. Een stagiair bij het brandweercluster heeft in het kader van zijn studie de oefening georganiseerd.

20100208\pwm\0631

Carnaval 2010

Vacatures

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl