Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 08-02-2010

Politie houdt man en vrouw aan na conflict met hulpverlener

VEEN - De politie heeft vanmorgen in Veen een 50-jarige man en een 47-jarige vrouw, beiden inwoners van Veen aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van een mishandeling wat op 07 januari jl. plaats vond in Veen. Het slachtoffer, een 31-jarige hulpverlener deed aangifte. De verdachten zijn op het bureau ingesloten.

Het slachtoffer meldde dat hij als hulpverlener op 07 januari jl. contact had met beide verdachten in een woning in Veen. Tijdens het gesprek ontstond er een woordenwisseling. Op het moment dat het slachtoffer de woning wilde verlaten werd hij tegen gehouden. Er ontstond een worsteling waarbij de hulpverlener mishandeld werd. Het lukte het slachtoffer korte tijd later de woning uit te vluchten.

Politie arresteert echtgenoot voor huiselijk geweld.

DUSSEN - De politie heeft vanmorgen in een woning in Dussen een 45-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 46-jarige vrouw te hebben mishandeld. De verdachte is ingesloten.

Tussen het slachtoffer en de verdachte ontstond vanmorgen rond 05.00 uur een woordenwisseling waarbij de verdachte zijn vrouw bij de keel greep en dicht kneep. Ze liep daarbij onder andere zwellingen in haar hals op. Gewaarschuwde agenten troffen de man in de woning aan.

Politie haalt dronken automobilist van de weg

TERHEIJDEN - De politie heeft gisteravond rond 22.00 uur op de Wagenbergseweg een 62-jarige automobilist uit Heusden aangehouden. Tijdens een routinecontrole bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 600 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Minderjarigen opgepakt voor baldadig gedrag

SPRANG-CAPELLE - De politie heeft gisteravond tegen 19.30 uur vier minderjarige jongens, tussen de 13 en 16 jaar, afkomstig uit
Sprang-Capelle opgepakt. De politie hield het viertal aan nadat een woning aan de Schrevelstraat doelwit geworden was van pestgedrag. Gisteravond gooiden de jongeren steentjes tegen de voorruit en daagde de bewoners uit. De politie werd geïnformeerd die een kijkje nam. Bij aankost renden enkele jongens weg. Het lukte de agenten het viertal in de omgeving in de kraag te vatten.

Kinderkledingzaak doelwit van inbrekers

WAALWIJK - De politie onderzoekt een inbraak die vanmorgen tegen 03.00 uur plaats gevonden heeft in een kinderkledingzaak aan de Grotestraat. De daders forceerden met grof geweld met de toegangsdeur en roldeur tot het pand. Uit de winkel werd een partij kinderkleding ontvreemd. Na de diefstal vluchtten ze per auto weg in de richting van Den Bosch. Agenten hebben in de omgeving gezocht maar de auto niet meer
aangetroffen.

Politie pakt gezochte Pool op

WAALWIJK - Agenten troffen vanmorgen in hun zoektocht naar aanleiding van een inbraak in een winkel in de Grotestraat een auto aan met een Pools kenteken. Bij navraag bleek dat de eigenaar gesignaleerd stond voor de Poolse autoriteiten. De man, een Pool van 54 jaar, bleek gezocht te worden voor een moord in Polen. Hij diende zijn straf nog uit te zitten. De agenten stelden na deze informatie een onderzoek in, in een nabij gelegen woning waar ze de man aantroffen. De verdachte is ingesloten en wacht op uitlevering.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 08-02-2010 13:31 | © Regio Midden en West Brabant |