GroenLinks Nijmegen


GroenLinks-kandidaat Simone Claus over Nijmegen-Zuid/Midden

Maandag 8 februari 2010, 13:39u - simone claus

* gemeenteraadsverkiezingen

GroenLinks-kandidaat Simone Claus over Nijmegen-Zuid/Midden

De wijken in Nijmegen-Zuid/Midden zijn erg divers. Denk aan Hatert, Brakkenstein, Hazenkamp en Willemskwartier. Wijken met problemen en wijken waar het relatief goed gaat. GroenLinks-kandidaat Simone Claus woont zelf met haar man en twee kinderen in de wijk Hatertse Hei. Claus heeft een scherp rechtvaardigheidsgevoel. Dat er in een rijk land als Nederland mensen op straat slapen en in armoede leven is voor haar onacceptabel.

Iedereen moet mee kunnen doen
"Natuurlijk kunnen we niet iedereen helpen en problemen zullen er altijd blijven. Dat betekent niet dat we het daarom niet moeten proberen." Hoe dan? "Door uit te gaan van de mogelijkheden van mensen. Mensen stimuleren en activeren om deel te nemen. Iedereen kan op zijn eigen manier meedoen in de maatschappij. Ook in Nijmegen. Door opleidingen, gesubsidieerde banen of participatietrajecten op maat aan te bieden. Daar wil ik me de komende vier jaar voor inzetten."

Simone weet wat er leeft in Hatert. "Dit is de enige krachtwijk in Nijmegen. Hier investeert de overheid de komende jaren veel geld in werkgelegenheid, sociale voorzieningen, veiligheid, openbare ruimte en groen. Ik wil dat de mensen in Hatert goed op de hoogte blijven van de ontwikkelingen. Ze moeten mee kunnen denken over hun eigen wijk en toekomst."

Simone wil ook een duurzame toekomst voor Nijmegen-Zuid en Midden. Daarom looft ze de inzet van GroenLinks-wethouder Jan van der Meer. "Hij heeft zich sterk gemaakt voor veilige comfortabele fietsroutes, versterking van het groen in Willemskwartier en Hazenkamp en de plaatsing van honderden zonnepanelen op de platte daken in Hatert. Hatert is straks niet alleen een krachtwijk maar ook een zonnekrachtwijk."

Lees onze verkiezingskrant voor Zuid en midden hier; lees de overige verkiezingskranten hier.