Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 08-02-2010

Veelpleger op heterdaad betrapt op fietsdiefstal

TILBURG: Rechercheurs van het Veelplegersteam hebben vannacht
omstreeks 01.10 uur op de Spoorlaan een 36-jarige Tilburger op heterdaad betrapt op fietsdiefstal. Agenten zagen vannacht de
verdachte samen met een andere man fietsen. De verdachte is bij de rechercheurs bekend en behoort tot de doelgroep waarop zij werken. Ze besloten de 36-jarige Tilburger in de gaten te houden. Het duo fietste uiteindelijk naar het Station CS aan de Spoorlaan. De 36-jarige Tilburger bekeek alle fietsen die daar stonden. Uiteindelijk viel zijn oog op een van de rijwielen. Hij tilde het achterwiel omhoog en liet deze een paar keer stuiteren, waardoor het slot vernield werd. Agenten hebben hem kort daarna aangehouden. Hij is conform de afspraken met het Openbaar Ministerie over de aanpak van veelplegers in verzekering gesteld.

Automobilist (19) na gevaarlijk rijgedrag aangehouden

TILBURG: Een 19-jarige man uit Berkel-Enschot heeft zondagavond gevaarlijke capriolen uitgehaald met zijn auto op de rijksweg A-58. De man reed slingerend, soms over de vluchtstrook en kwam bijna in aanrijding met een politieauto. Hij bleek onder invloed van drugs te zijn. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Een alerte weggebruiker heeft de politie zondagavond geattendeerd op het gevaarlijk rijgedrag van een 19-jarige jongeman uit
Berkel-Enschot. De melder reed over rijksweg A-58 in de richting van Eindhoven en zag dat een automobilist zeer gevaarlijk over de snelweg reed. De auto zou slingerend rijden, dan weer heel langzaam en dan weer heel hard, de snelheid varieerde van 50 t.m. 170 km / uur. Bovendien zou deze auto regelmatig over de vluchtstrook rijden. De agenten namen positief in op de rijksweg A-58 nabij Goirle. Ze zetten zowel de alarmlichten van hun auto als het zwaailicht aan. Ze zagen de door de melder bestuurde auto aankomen. Deze bestuurder reed over de vluchtstrook en ging pas enkele meters voordat hij tegen de politie auto zou rijden naar links. De agenten zijn hem achterna gereden en hebben hem een stopteken gegeven waaraan hij voldeed. De bestuurder werd direct aangehouden. Hij verklaarde geen alcohol te hebben gebruikt, maar wel te hebben geblowd. In de auto werd een paar gram marihuana en een zakje met MDMA aangetroffen. Over zijn rijgedrag meldde hij dat hij een black out had gehad en pas op het laatste moment de politie auto op de vluchtstrook had gezien. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er is van hem een bloedproef afgenomen.

Arrestatie na vernieling aan woning en rijden onder invloed

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 03.00 uur op de
Stoeterijstraat een 45-jarige Tilburger aangehouden ter zake de vernieling van een ruit van een voordeur van een woning in de wijk Koolhoven en het rijden onder invloed. Hij werd ingesloten.

De politie kreeg een melding dat een man een ruit vernield had van de voordeur van een woning in de wijk Koolhoven. De bewoner had de dader gezien vanuit een kamer op de eerste verdieping. Hij herkende deze als zijnde een persoon waarmee hij al langer in de privé sfeer problemen heeft. De dader had aangebeld en daarna een ruit ingeschopt of ingeslagen. Hierna was de vernieler weggereden in een auto. Agenten zagen de bedoelde auto rijden op de Stoeterijstraat, waarna de bestuurder werd aangehouden. Deze man, een 45-jarige Tilburger, bleek onder invloed te zijn van alcohol. Hij blies 485 ugl. Bij onderzoek aan de auto zagen de agenten dat de linkerachterband geheel kapot was geklapt en dat hij daar kennelijk mee door was blijven rijden. De verdachte werd ingesloten .

Nog vier bestuurders onder invloed in Tilburg

TILBURG: Zondagavond en vannacht zijn in Tilburg nog vier bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. Een 62-jarige Tilburger sloeg na zijn arrestatie een agent met gebalde vuist in het gezicht. Een 48-jarige dronken Tilburgse reed met haar snorfiets tegen een
geparkeerde auto. Ook een 36-jarige Tilburger die op de Kempenbaan werd aangehouden en een 42-jarige Tilburger die op de Wilgenstraat werd gecontroleerd hadden teveel gedronken.

Een 42-jarige Tilburger werd omstreeks 20.10 uur op de Wilgenstraat aangehouden. De automobilist blies 450 ugl, terwijl max. 220 ugl is toegestaan.

Een 62-jarige Tilburger werd zondagavond omstreeks 21.50 uur op de Pieter Borstraat aangehouden voor rijden onder invloed. Weggebruikers wezen de agenten op de Tilburger die met een bestelauto over de Ringbaan Oost reed. Agenten gaven hem een stopteken, waarop hij aanvankelijk niet reageerde. Op de Pieter Borstraat bracht hij zijn auto op het trottoir tot stilstand. Hij begon direct opgefokt te reageren. Hij wilde niet meewerken aan een blaasproef. Uiteindelijk werd hij geboeid naar het bureau afgevoerd. Ook aan het bureau saboteerde hij de blaastest, waarbij hij zelfs een agent met gebalde vuist tegen het gezicht sloeg. Na een worsteling werd hij naar een cel gebracht. Hij krijgt nu niet alleen een proces-verbaal voor het weigeren van de ademtest, maar ook voor de mishandeling van een agent. Ook wordt zijn rijbewijs ingevorderd.

Een 48-jarige Tilburgse is zondagavond omstreeks 22.00 uur op de Beehovenlaan na een eenzijdig verkeersongeval aangehouden ter zake het rijden onder invloed. Zij blies 770 ugl. De vrouw was met haar snorfiets tegen een geparkeerde bestelauto gereden. Ze heeft haar rijbewijs moeten inleveren. Ze had naar eigen zeggen vijf of zes glazen rode wijn gedronken.

Vannacht werd omstreeks 00.50 uur tijdens een controle op de
Kempenbaan nog een 36-jarige Tilburger aangehouden voor het rijden onder invloed. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

Arrestaties na huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft zondagavond omstreeks 19.30 uur in de wijk Stokhasselt een 51-jarige Tilburger aangehouden voor huiselijk geweld. De 51-jarige vrouw van de verdachte heeft aangifte gedaan.

Ze vertelde dat haar man zondagavond dronken was thuis gekomen, daarover hadden zij ruzie gekregen. Ze hadden aanvankelijk bij de schuur een woordenwisseling waarbij haar man haar probeerde te slaan, deze slag kon zij echter ontwijken. Haar zoon had haar man uit de poort geduwd waarna hij op de brandgang terecht kwam. Daarna was hij naar de voordeur gelopen. Terwijl zijn vrouw achter de deur stond vernielde hij twee ruiten naast de voordeur. Zijn vrouw raakte daardoor licht gewond door het rondvliegend glas. Ze had aan de bovenzijde van haar handen en op haar hoofd sneetjes van het glas. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld.

TILBURG: Ook in de wijk het Zand heeft de politie zondag aan het eind van de middag een arrestatie verricht ter zake huiselijk geweld. Ook hier speelde alcohol een grote rol. De politie arresteerde een 57-jarige Tilburger die zijn 51-jarige vriendin mishandeld zou hebben.

Het slachtoffer deed aangifte. Zij vertelde dat haar vriend 's morgens al was gaan drinken. Er was ruzie ontstaan die uit de hand liep. De verdachte trok haar naar de grond en stompte haar tegen haar hoofd. Ook kneep hij haar keel dicht, daarbij roepend, zo verklaart zij, dat hij haar zou vermoorden. De aangeefster klaagde over zware hoofdpijn. Ook had ze een gezwollen bovenlip, een bloedneus en bulten op haar achterhoofd. Ze zou zich onder doktersbehandeling stellen. De
verdachte gaf toe zijn vriendin mishandeld te hebben, hij tekende daar wel bij aan dat ze zelf ook erg agressief was en tegen hem begon te schelden en te schreeuwen.

220 euro boete voor diefstal flesje wijn

TILBURG: Een 19-jarige Tilburger heeft zondagmiddag 220 euro boete gekregen nadat hij betrapt was op winkeldiefstal. Hij had bij de supermarkt op het Station CS aan de Spoorlaan een flesje wijn gestolen ter waarde van 1,65. Hij werd achterhaald door een medewerkster. De politieparketsecretaris legde hem een boete van 220 euro op.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 08-02-2010 14:01 | © Regio Midden en West Brabant |