Gemeente Borsele

Borsele legt toe op rijksbijdrage onderhoud scholen

De gemeente Borsele geeft meer uit aan onderwijshuisvesting dan de overheidsbijdrage voor onderhoud aan de scholen. Zij gaf over jaren 2006 tot en met 2009 gemiddeld 111 procent van de rijksbijdrage per jaar uit aan onderwijshuisvesting. Daarin zit zelfs een piek van 160 % in het jaar 2008.

Â

Naar aanleiding van een onderzoek van de Algemene Onderwijs Bond, over de onderhoudsuitgaven van gemeenten verscheen onlangs een negatief artikel. Daarin werd het beeld geschetst, dat gemeenten in Zeeland minder aan onderhoud aan de scholen uitgeven, dan dat zij van het rijk ontvangen. Voor de gemeente Borsele geldt dat de cijfers over de jaren 2006 en 2007 geen goed beeld geven. Er is alleen rekening gehouden met afschrijvingen. De rentelasten werden buiten beschouwing gelaten. Voor het jaar 2006 ontbreekt ook de bijdrage aan het onderhoudsfonds. Indien de totale kosten in ogenschouw worden genomen geeft de gemeente Borsele dus meer uit aan onderwijshuisvesting dan zij van de Rijksoverheid ontvangt.

Â

Om te zien dat deze gelden goed besteed zijn verwijzen wij u bijvoorbeeld naar de scholen in âs-Gravenpolder, âs-Heerenhoek en Hoedekenskerke.