Gemeente Borsele

Doorbraak Boot en Buteijn

De firma Boot en Buteijn uit Nieuwdorp heeft maandag 1 februari jl. te kennen gegeven door te willen gaan met het project om woningen op hun huidige bedrijfsterrein te laten bouwen.

Â

Al enige tijd voert wethouder Vermue â Vermue en R&B wonen overleg met de firma Boot en Buteijn om hun huidige bedrijventerrein gereed te maken voor woningbouw. Op verzoek van de wethouder en R&B wonen is een eindtermijn gesteld waarbinnen de besluitvorming door Boot en Buteijn plaats diende te vinden.

Afgesproken is dat de firma Boot en Buteijn voor de sloop en sanering van de bestaande gebouwen zal zorgen. Vervolgens zal de grond worden verkocht aan R&B wonen. R&B wonen zal de woningbouw op dit terrein gaan realiseren. De gemeente zal de wegenstructuur en de groenvoorziening aanleggen. Deze openbare voorzieningen worden daarna aan de gemeente overgedragen.

Provincie Zeeland is bereid gevonden om in dit project 725.000 euro te steken. De gemeenteraad van Borsele zal worden voorgesteld om 425.000 euro in dit project te investeren.

Â

Op het terrein van Boot en Buteijn zijn 71 woningen gepland, waarvan in de eerste fase zijn voorzien:

6 vrijstaande woningen, 4 tweeonderéénkap-woningen, 8 rij woningen en 19 zorgappartementen voor de verhuur en 4 zorg/koopappartementen. In de tweede fase van het plan zullen nog 7 vrijstaande woningen, 10 tweeonderéénkap-woningen en 12 vrije woningen worden gebouwd.

Het plan heeft de naam Lancaster gekregen waarmee wordt verwezen naar in 1944 neergestorte Engelse bommenwerper op het terrein van Coudorp.

Â

Nu er op hoofdlijnen overeenstemming over dit project is bereikt, zal op korte termijn afspraken worden gemaakt ter concretisering hiervan.

De firma Boot en Buteijn heeft voor zichzelf nog een aantal voorbehouden gemaakt. Afgesproken is dat de firma Boot en Buteijn hierover op korte termijn helderheid zal bieden.

Â

Alle partijen hebben vertrouwen in een goede afloop!