Gemeente Lelystad

Hiswa gebruikte botenbeurs naar Lelystad

Maandag 8 februari 2010

Veel bezoekers tijdens de Batavia Havendagen in Lelystad

De eerste internationale Hiswa Gebruikte Boten Beurs wordt gehouden in de Bataviahaven in Lelystad. Het bootevenement vindt plaats op 16, 17 en 18 april 2010.

10.000 bezoekers

Er worden ongeveer 250 deelnemende schepen en 10.000 bezoekers verwacht. Met deze beurs, die in samenwerking met Bohill Media, de RAI en de Telegraaf Media Groep wordt georganiseerd, wil de Hiswa de verkoop van gebruikte schepen een extra impuls geven. Als deze beurs dit jaar aanslaat, wordt deze jaarlijks gehouden en krijgt hij een vaste plaats op de agenda van watersportbeurzen.

Internationale belangstelling

De organisatie verwacht ook veel belangstelling voor deze beurs vanuit Duitsland en België. De directeur van de Bataviahaven, Henk Nooter, is vanaf het begin door de Hiswa betrokken bij de ontwikkeling van deze nieuwe watersportbeurs.

Ontwikkelingsvisie Bataviahaven

Vorig jaar is onder leiding van het nieuwe bestuur van de Stichting Bataviahaven hard gewerkt aan het samenstellen van een Ontwikkelingsvisie voor de Bataviahaven en de uitvoering daarvan. De komst van deze Hiswa beurs is een van de eerste resultaten. In de visie is opgenomen dat de Bataviahaven zich zal ontwikkelen tot Maritiem Centrum van Nederland. In dit centrum is plaats voor schepen van de bruine vloot, passanten, internationale zeilwedstrijden en diverse botenshows. De agenda voor 2010 is inmiddels zo goed als volgeboekt. De Gebruikte Botenbeurs 2010 is het eerste evenement op deze agenda.

Centrum maritiem Nederland

Voor de Bataviahaven en de gemeente Lelystad is deze overeenkomst van belang, omdat de Hiswa als beursorganisator hiermee het duidelijke signaal afgeeft, te geloven in de vele mogelijkheden van de Bataviahaven als expositiehaven en als centrum van maritiem Nederland. Voor het bootevenement is vrijdag 5 februari 2010 de overeenkomst getekend tussen Hiswa Multimedia en gemeente Lelystad.
---