Gemeente Stadskanaal

Tientallen ondernemers uit de gemeente Stadskanaal hebben zich al aangemeld voor een speciale bijeenkomst over het economisch beleidsplan van de gemeente. Deze vindt plaats op dinsdag 16 februari, vanaf 15.00 uur in Theater Geert Teis in Stadskanaal.

Ondernemers betrekken bij economische activiteiten

De gemeente wil de ondernemers graag betrekken bij de economische activiteiten in de komende jaren. In het middaggedeelte van de bijeenkomst worden de hoofdlijnen van het beleidsplan gepresenteerd door de gemeente, terwijl de Kamer van Koophandel ingaat op haar nieuwe regiovisie.

Vervolgens kunnen de aanwezige ondernemers uitvoerig hun meningen kenbaar maken. Deze zullen worden betrokken bij het uiteindelijke beleidsplan en de uitvoering daarvan in de komende jaren. Aangezien de (nieuwe) gemeenteraad dit beleidsplan moet goedkeuren, wordt ook de politiek betrokken bij de bijeenkomst.

Politieke partijen

Aansluitend op het middaggedeelte laten de acht politieke partijen, die op 3 maart meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen, hun licht schijnen over het beleidsplan. Diezelfde avond komen ook MKB Noord en VNO-NCW aan het woord over dit thema.

Aanmelden

Ondernemers - maar ook mensen uit het onderwijs of van maatschappelijke instellingen - uit de gemeente Stadskanaal, die nog aanwezig willen zijn bij de bijeenkomst op 16 februari, kunnen zich aanmelden via E info@stadskanaal.nl. In dat geval ontvangen ze het concept van het beleidsprogramma alvast digitaal, zodat ze voorbereid kunnen deelnemen.

* 8 februari 2010