Gemeente de Waard


Sense - Zeker over Seks - weken op scholen

Sense-logo
Van 8 tot en met 13 februari organiseert Sense Zuid-Holland, regio Rotterdam, de `Sense - Zeker over Seks - weken'. Tijdens deze twee promotieweken brengt Sense de website www.sense.info en de Sense-spreekuren onder de aandacht van jongeren en professionals. Het Sense-promotieteam en de Sense-verpleegkundigen bezoeken met de speciale Sense-bus diverse scholen in de GGD-regio's Rotterdam-Rijnmond, Hollands Midden en Zuid-Holland Zuid. De promotieactie is nodig, omdat jongeren veel vragen hebben rond seksuele gezondheid. Sense is een laagdrempelige en gratis voorziening om jongeren hierbij te helpen.
De week van 12 -19 februari door SOA Aids Nederland is uitgeroepen tot landelijke `Week van de Liefde'. Het is tevens de week waarin op 14 februari Valentijnsdag valt. De Sense- Zeker over seks - weken zijn rond de Week van de Liefde gekozen.

Sense- Zeker over Seks - weken
Tijdens de twee promotieweken beantwoordt een verpleegkundige in de Sense-bus vragen van jongeren over seksualiteit, verliefdheid, relaties, soa, en (ongewenste) zwangerschap. Op een aantal scholen kunnen jongeren deelnemen aan een `seksquiz' georganiseerd, die gepresenteerd zal worden door Jakhalz Sjoerd, bekend van het tv-programma "De Wereld draait door". Het Sense-promotieteam deelt in of rond het schoolgebouw flyers en gadgets uit. Tijdens de Sense - Zeker over Seks - weken is er ook een prijsvraag: jongeren kunnen zelf een actie bedenken om Sense te promoten onder jongeren. Daarmee maken ze kans op leuke prijzen, waaronder een minicomputer. Ideeën kunnen tot 1 maart 2010 worden gemaild naar prijsvraag@sense.info. Meer informatie over de Sense-prijsvraag is te vinden op www.sense.info, op de nieuwspagina van de Sense Zuid-Holland, regio Rotterdam.

Wat is Sense?
Jongeren kunnen op de website www.sense.info terecht voor interactieve informatie over seksualiteit, verliefdheid, relaties, soa, en (ongewenste) zwangerschap. Daarnaast kunnen ze ook vragen stellen per telefoon, per mail of chat. En er bestaat een mogelijkheid om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek met een deskundige op één van de jongerenspreekuren in de buurt. De GGD'en geven landelijk uitvoering aan Sense in het kader van de Aanvullende Seksualiteitshulpverlening (ASH) van het ministerie van VWS.