Politie Zaanstreek-waterland

Onder invloed

Monnickendam, Volendam, 07-02-2010 o In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 35-jarige Volendamse in haar woonplaats aangehouden.

De vrouw zat met een slok op achter het stuur . Agenten zagen de automobiliste het parkeerterrein af en de Zeestraat op rijden en daarbij bijna een aanrijding veroorzaken met een taxi. Behalve dat de vrouw met een slok op achter het stuur zat, had ze ook nauwelijks zicht. De voorruit en de spiegels waren volledig beslagen. Een blaastest wees uit dat de Volendamse tweeënhalf keer zoveel drank op had als wettelijk is toegestaan.

In dezelfde nacht werd in Monnickendam ook een drankrijder van de weg gehaald. Een 18-jarige bestuurder uit de Westbeemster werd betrapt toen hij op de N247 zijn auto keerde over een doorgetrokken streep. Hij werd direct aan de kant gezet en ter controle werd een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat de man de alcohollimiet ruimschoots had overschreden. Hij had een alcoholpromillage van 0,76 promille terwijl de alcoholgrens voor een beginnend bestuurder op 0,2 promille ligt. Tegen beide drankrijders is proces-verbaal opgemaakt.