Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 8 februari

Alkmaar, 08-02-2010 o 16.00 uur

Zeven aanhoudingen voor overvallen en treffen voorbereidingen

Alkmaar, maandag 8 februari

Zes mannen in de leeftijd van 17 tot en met 39 jaar zijn de afgelopen 2 weken aangehouden voor een overval en voor het treffen van voorbereidingen voor overvallen.

Donderdag 28 januari werden drie mannen van 19, 25 en 39 jaar uit Alkmaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat zij bezig waren om een overval voor te voorbereiden. Zaterdag 30 januari werd een 22-jarige man uit Wormerveer aangehouden in zijn woning voor de voorbereiding van een overval op een tankstation in zijn woonplaats. Hij wordt er eveneens van verdacht betrokken te zijn bij de overval op een bouwmarkt aan de Laanenderweg in Alkmaar op donderdag 14 januari. Voor deze zelfde overval werden op dinsdag 2 februari een 17-, 19- en 20-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Dijk in Alkmaar. Politie Noord-Holland Noord zet in op het terugdringen van overvallen in de regio en kon door middel van intensief onderzoek de verdachten aanhouden.

De 20-jarige man werd na onderzoek naar zijn betrokkenheid bij de overval de donderdag erna weer vrijgelaten. De overige verdachten zitten in voorarrest. Zij zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Vijf aanhoudingen voor inbraken en diefstal

Den Helder/Schagen, maandag 8 februari

Afgelopen week is met de aanhouding van vijf verdachten in de leeftijd van 19 tot en met 46 jaar een onderzoek afgerond naar diverse inbraken en diefstallen in de regio. De politie kwam de verdachten op het spoor na een inbraak in Waarland in maart vorig jaar. Er werd een onderzoek opgestart wat in december tot de aanhouding van vijf verdachten uit Alkmaar en Den Helder heeft geleid. De vijf hielden zich bezig met het verhandelen en helen van gestolen boten en fietsen en spullen van inbraken en diefstallen uit autos. De inbraken en diefstallen werden met name in Schagen en omgeving, Zuid-Scharwoude en Alkmaar gepleegd. De gestolen goederen werden voor een deel teruggevonden bij de verdachten thuis. Een 49-jarige man uit Den Helder en een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zitten in voorlopige hechtenis bij Justitie. De andere verdachten zijn in afwachting van hun terechtzitting. Een 60-jarige Alkmaarder en een 47-jarige vrouw en een 39-jarige man, beide uit den Helder, werden verhoord in verband met heling. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Overval op woning in Opsporing Verzocht

Zwaag, maandag 8 februari

Het programma Opsporing Verzocht van de AVRO besteed dinsdagavond 9 februari aandacht aan een gewapende overval op een woning op het Klaverwoud in Zwaag.

Op donderdagavond 29 oktober jl. wordt er rond 18.45 uur aangebeld bij de woning aan het Klaverwoud. Een man vraagt aan de bewoonster of hij even mag bellen omdat hij autopech had. De bewoonster haalt haar man en op het moment dat deze aan de deur komt trekt de man een vuurwapen en dringt de woning binnen. Hij wordt direct gevolgd door twee andere mannen. In de woning vindt een worsteling plaats waarbij de bewoners mishandeld worden. Uiteindelijk worden zij vastgebonden. De woning wordt door de drie daders doorzocht. Zij gaan er met het geld vandoor. Vermoedelijk zijn zij in de richting van het Munnikenwoud gevlucht waar een vluchtauto klaarstond.

In Opsporing Verzocht worden beelden getoond van de overval waarop de daders te zien zijn. Het programma wordt dinsdagavond uitgezonden om 21.50 uur op Nederland 1. De herhaling is woensdagochtend om 10.05 uur op Nederland 2.

Drankrijder

Den Helder, maandag 8 februari

Een 40-jarige automobilist uit Den Helder werd maandagochtend aangehouden op de Wierbalg. De man bleek met alcohol op achter het stuur te zitten. Hij blies 575 ug/l. Dit is ruim tweeënhalf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.