Gemeente Nieuwegein

Wijkservicepunt Galecop geopend

maandag, 8 februari 2010

Sinds 1 februari is er ook in de wijk Galecop een wijkservicepunt waar inwoners voor al hun vragen op het gebied van wonen, welzijn en zorg terechtkunnen. Onder grote belangstelling opende wethouder Carla Curvers het wijkservicepunt. Wijkservicepunt Galecop bevindt zich in buurtcentrum De Boog, Thorbeckepark 183. Eerder opende al wijkservicepunt JWZ in buurthuis Kerkveld.

Vragen op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Een wijkservicepunt is er voor individuele vragen en eenvoudige dienstverlening. Vragen als ´Hoe kan ik een seniorenwoning krijgen?´, ´Wie kan mij helpen met het invullen van belastingformulieren?´en ´Hoe vraag ik een personenalarmering aan?´ zijn voorbeelden van veelgestelde vragen. Medewerkers van het wijkservicepunt helpen inwoners verder. Eenvoudige vragen beantwoorden zij direct zelf, complexe vragen geven zij door aan de organisaties die oplossingen kunnen bieden.

Woonservicezones

Een wijkservicepunt is onderdeel van een zogenoemde woonservicezone. Een woonservicezone is een gebied van één of meer wijken waarin zoveel mogelijk voorzieningen op het gebied van wonen, welzijn en zorg aanwezig zijn met als doel dat alle inwoners, ongeacht leeftijd of eventuele beperkingen, prettig kunnen wonen in hun wijk. In een woonservicezone zijn relevante voorzieningen binnen rollatorbereik en zijn de straten toegankelijk. Ook is er in elke woonservicezone een gezondheidscentrum.

Op dit moment zijn er drie woonservicezones actief in Nieuwegein: woonservicezone JWZ (wijken Jutphaas/Wijkersloot, Zuilenstein, Huis de Geer en Blokhoeve), woonservicezone Galecop (wijk Galecop) en woonservicezone WEB (wijken Doorslag, Stadscentrum en Merwestein). Woonservicezone Zuidoost (wijken Hoogzandveld, Lekboulevard, Vreeswijk en Fokkesteeg) en woonservicezone Batau (wijken Batau-Noord en Batau-Zuid) zijn in ontwikkeling en starten later dit jaar.

Wijkservicepunt in alle woonservicezones

Met de opening van wijkservicepunt Galecop is het tweede wijkservicepunt geopend. Het is de bedoeling dat in de loop van dit jaar ook een wijkservicepunt in woonservicezone WEB, Zuidoost en Batau volgt. Met het oog op de toekomst wordt bekeken of de wijkservicepunten kunnen uitgroeien tot wijkservicecentra. Waar mogelijk wordt een combinatie gemaakt met gezondheidscentra, Centra voor Jeugd en Gezin en de Brede School.

Samenwerkende organisaties

De organisaties die in de woonservicezones samenwerken, zijn: gemeente Nieuwegein, Stichting Welzijn Nieuwegein, Vitras/CMD, Mitros, Jutphaas Wonen, Portaal, gezondheidscentrum De Roerdomp, EMC Nieuwegein, Stichting Bibliotheek Nieuwegein, Zorgspectrum, Altrecht/Indigo en Centrum Maliebaan, SBO De Evenaar en Anna van Rijncollege.

Bereikbaarheid wijkservicepunt Galecop

Wijkservicepunt Galecop is gevestigd in buurtcentrum De Boog (Thorbeckepark 183) en iedere werkdag geopend van 10 tot 16 uur. Het wijkservicepunt is telefonisch bereikbaar op nummer (030) 605 22 29 of per e-mail op servicepunt.galecop@welzijnnieuwegein.nl.