Rechtbank 's-Hertogenbosch


Gemeente Heusden mag bestrating Vismarkt wijzigen

âs-Hertogenbosch, 8 februari 2010 - De aard van de bestrating van de Vismarkt in de gemeente Heusden mag worden gewijzigd. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank âs-Hertogenbosch geoordeeld.

De gemeente verleende op 10 november 2009 een vergunning voor het wijzigen van de aard van de bestrating van de Vismarkt in Heusden. Twee winkeliers en een inwoner van Heusden maakten bezwaar tegen de aanlegvergunning en vroegen de bestuursrechter een voorlopige voorziening te treffen.

Volgens de voorzieningenrechter is er met het enkele aanpassen van de bestrating - mede omdat deze qua materialen nauw aansluit bij de huidige bestrating en past bij de historische opbouw van de markt - geen sprake van een onevenredige schending van het cultuurhistorisch karakter. De voorzieningenrechter begrijpt dat deze schending voor de winkeliers voornamelijk zit in de vermindering van het aantal parkeerplaatsen en de mogelijke uitbreiding van het aantal terrassen. Hoe begrijpelijk deze zorgen ook zijn, ze hebben volgens de voorzieningenrechter geen betrekking op de aanlegvergunning, maar op een verkeersbesluit en het terrassenbeleid.

De voorzieningenrechter verklaarde een inwoner van Heusden niet ontvankelijk in zijn verzoek, omdat hij niet woonachtig is aan de Vismarkt en geen rechtstreeks belang heeft bij het wijzigen van de aard van de bestrating.

LJ Nummer

BL2975
Zie het origineel

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 8 februari 2010 Naar boven