Gemeente Rotterdam

stadswachten houden drie winkeldieven aan

In hun vrije tijd betrapten zij de winkeldieven op heterdaad

08 februari 2010 | rotterdam | persbericht

Twee stadswachten bezochten afgelopen vrijdagavond in hun vrije tijd het winkelcentrum aan de Binnenban in Hoogvliet. Zij hebben daar drie winkeldieven op heterdaad betrapt en aangehouden. De dames werden al langer door de politie gezocht. De gealarmeerde politie heeft de drie verdachten overgebracht naar het politiebureau in Hoogvliet. Een van de verdachten gaf gelijk toe dat zij goederen had gestolen en dat zij nog meer gestolen waar thuis had liggen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Vrije tijd

De drie verdachten werden al langer wegens winkeldiefstallen door de politie in Hoogvliet gezocht. Ook de stadswachten in Hoogvliet werden hierover tijdens hun dagelijkse briefing geïnformeerd. Toen de twee stadswachten afgelopen vrijdagavond in hun vrije tijd aan de wandel waren in het winkelcentrum aan de Binnenban in Hoogvliet, herkenden zij de dames op basis van de doorgegeven signalementen.

Bij een grote supermarkt zagen de beide stadwachten dat één van de gezochte dames spullen uit de winkel in haar zak stoppen.

Aanhouding

Nadat de dames de winkel verlieten zonder de artikelen af te rekenen, werden zij door de stadswachten aangehouden. Toen bleek dat zij ook spullen uit andere winkels van het winkelcentrum bij zich hadden. Een van de verdachten gaf zelfs direct toe dat deze goederen ook gestolen waren. Verder vertelde zij dat er thuis nog meer gestolen goederen lagen, waaronder dekbedden en gordijnen uit een Zweeds woonwarenhuis.

Joyriding

De drie dames van 31, 21 en 17 jaar oud uit Rotterdam, Oss en Vianen zijn na de aanhouding overgebracht naar het politiebureau in Hoogvliet. De recherche zou in ieder geval bij één van de dames nog huiszoeking gaan doen. De dames bleken bekenden van de politie en de 17 jarige jongedame uit Vianen werd ook nog wegens joyriding door de politie in Amersfoort gezocht.