Politie Zaanstreek-waterland

Graffitispuiters aangehouden langs snelweg

Westzaan, 08-02-2010 o De politie heeft zondagmiddag 7 februari omstreeks 15:00 uur twee 15-jarige jongens uit Assendelft en een 15-jarig meisje uit Zaandam aangehouden wegens het spuiten van graffiti.

Het incident vond plaats langs de A8 ter hoogte van Westzaan. De politie kreeg een melding dat vier personen graffiti aan het spuiten waren op verkeersborden langs de rijksweg. Toen de politie arriveerde bleken er inderdaad vier personen in het bezit van graffiti spuitbussen langs de snelweg te lopen. Toen de minderjarigen de politie in de gaten kregen gingen ze er vervolgens alle vier vandoor waarbij een jongen de snelweg overstak. Drie van de vier
graffitispuiters konden worden aangehouden.
De politie is naar de vierde verdachte nog op zoek. Het gaat om een 16-jarige jongen, ongeveer 1,70 cm lang. Hij droeg een donkere jas met een opvallende blauwe rugzak.
In totaal zijn er 2 spuitbussen en 4 stiften, die tijdens de vluchtpoging waren weggegooid, door de politie in beslag genomen. De minderjarigen komen in aanmerking voor een Halt-straf. De jongen die de snelweg overstak heeft tevens een boete gekregen. Ook de jongen die een spuitbus in het water gooide krijgt een boete.
Er wordt onderzocht of zij in verband gebracht kunnen worden met meerdere graffiti (tags) in de Zaanstreek.