Gemeente Halderberge


Klimaatstraatfeest

Het klimaatstraatfeest is een energiebesparingcampagne waaraan straten in heel Nederland deel kunnen nemen. De Rosemarijnlaan in Oud-Gastel neemt al deel aan deze actie, maar we hopen uiteraard dat meer straten in onze gemeente zullen deelnemen.

De actie

Het Nationale Klimaatstraatfeest wordt op 29 mei 2010 afgesloten met maar liefst 500 gezellige straatfeesten in klimaatstraten door heel Nederland. De meest actieve straat krijgt daarbij zelfs een geheel verzorgd optreden van een bekende artiest cadeau! Maar er worden tijdens de hele campagne nog veel meer cadeaus weggegeven. Wat dacht je van 1 minuut gratis winkelen? Tot slot is het simpelweg feest omdat het reuze gezellig is om mee te doen. Want in heel Nederland gaan mensen zich - individueel en samen met anderen - zes maanden lang inzetten voor een beter klimaat. En dat geeft een goed gevoel. Bovendien doet Piet Paulusma elke week verslag van de vorderingen, waarbij hij zelf ook de Klimaatstraten bezoekt.

Uitleg van het spel

Meedoen is heel leuk en heel simpel. Je meldt je gewoon aan via de site klimaatstraatfeest (nieuw venster).Druk op DOE MEE! - en alles wijst zich verder vanzelf. In de rechterkolom van de speciale pagina van jouw straat kun je nog veel meer punten scoren. Dit is de plek waar je zelf dingen kunt doen. Bijvoorbeeld door onder Jouw Acties je eigen verbeterpunten in te voeren. Daarmee geef je heel precies aan hoe jij energie bespaart. Voor elke nieuwe spaarlamp die je indraait krijg je al extra punten! Maar er zijn nog meer gadgets in de rechterkolom waarmee je Klimaatpunten kunt scoren. Zo kun je er allerlei interessante tests doen die punten opleveren, zoals de CO2- meter, de Rijstijlmeter en de Energielastenmeter. En heb je zelf tips om energie te besparen? Voer die dan in onder Jouw Bespaartip. Alle tips die jij invoert bezorgen jouw straat extra Klimaatpunten. Hoe meer sterren de tips krijgen van de andere bezoekers, hoe meer punten ze opleveren.

Meer informatie en aanmelden: www.klimaatstraatfeest.nl (nieuw venster)