Gemeente Maassluis

113 Reacties op onderzoek `parkeren op het trottoir'

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 2 februari jongstleden de eerste resultaten besproken van het onderzoek `parkeren op het trottoir'. Dit onderzoek heeft betrekking op een aantal straten in Maassluis waarbij, hoewel dit verboden is, deels of geheel op het trottoir wordt geparkeerd. Dit onderzoek is ingesteld, omdat de doorgang in enkele gevallen niet voldoende breed is voor de hulpdiensten en de manier waarop geparkeerd wordt ten koste gaat van de ruimte op het trottoir voor de voetgangers.

De bewoners van de betreffende straten zijn in 2009 aangeschreven en aan hen zijn specifieke parkeervoornemens vanuit de gemeente voorgelegd. Per straat is het parkeervoornemen bepaald op basis van het wegprofiel en al bekende wensen. Hierbij moet gedacht worden aan het herprofileren van de straat en tot die tijd tijdelijk verkeersborden plaatsen om het parkeren op het trottoir te legaliseren, het instellen van een parkeerverbod, het realiseren van extra parkeerplaatsen bij wegonderhoud of geen maatregelen. De bewoners zijn ook in deze brief door middel van een open vraagstelling, in de gelegenheid gesteld om eventuele opmerkingen hierop kenbaar te maken.

Op de in totaal 457 verzonden brieven zijn 113 reacties binnengekomen. Dit is een respons van 24,7%. Dit is een hoge respons, waaruit blijkt dat de parkeersituatie ook de bijzondere aandacht heeft van de bewoners. Alle binnengekomen reacties worden ingebracht bij de overweging om tot een definitief besluit per straat te komen. De reacties worden op dit moment beoordeeld en naar verwachting wordt in april a.s. een besluit genomen met betrekking tot het onderzoek `parkeren op het trottoir'.