Provincie Overijssel

Staten- en commissievergaderingen

Aanstaande woensdag vindt om 19.00 uur de verdaagde Statenvergadering over de Luchthaven Twente plaats. Daarnaast zijn er overdag commissievergaderingen.

Op 16 december 2009 hebben Provinciale Staten met een krappe meerderheid tegen de structuurvisie Gebiedsontwikkeling Twente gestemd. Dat leidde tot een politieke crisis binnen de coalitiepartijen. Aansluitend daarop hebben de coalitiepartijen overleg gevoerd om tot een akkoord te komen. Dit akkoord is inmiddels vastgelegd in een voorstel dat op 10 februari in een brief aan de Staten wordt voorgelegd. Uitgangspunt van het voorstel is dat partijen een blijvende medeverantwoordelijkheid zien voor de provincie bij de gebiedsontwikkeling van de Luchthaven Twente e.o. De uitkomsten van het coalitieberaad, de brief en de bijlagen zijn te vinden op: http://provincie.overijssel.nl/provinciale_staten

In verband met de verdaagde Statenvergadering is de commissie JSC naar de ochtend verplaatst. De commissies JSC en EMB beginnen beiden om 9.30 uur. De commissie RWD start om 13.30 uur.