Ingezonden persbericht

Klimaatkaravaan voert ijskoud debat in Zoetermeer

Zaandam, 15 januari 2010 - Op 8 februari arriveert de Klimaatkaravaan in Zuid-Holland. De klimaatkaravaan is het project van de 12 landelijke milieufederaties om via een debattenreeks klimaatverandering bij burgers, bestuurders en bedrijven onder de aandacht te brengen. Het klimaatdebat vindt plaats in de sneeuw van Snowworld te Zoetermeer. Daarna dagen de Zoetermeerse lijsttrekkers in een lagerhuisdebat die middag elkaar uit om concrete stappen richting duurzaamheid te nemen. Hen is er alles aan gelegen hun stad in de duurzame steden top tien te krijgen.

De Milieufederaties Zuid-Holland en Noord-Holland organiseren samen met de gemeente Zoetermeer dit debat over klimaatambities en haalbaar realisme van gemeenten. Met burgers, overheden en bedrijfsleven gaan de milieuorganisaties op zoek naar kansen om snel en op lokaal niveau - in eigen buurt, dorp of stad - het klimaatprobleem aan te pakken.

Klimaatdebat: Wat valt er te kiezen? Ambities en maatregelen van een gemeente.

Voor een duurzame stad is een ambitieus en klimaatvriendelijk college noodzakelijk. De gemeenteraadsverkiezingen zijn de opmars naar een klimaatvriendelijke gemeente. De lessen die uit het klimaatdebat geleerd worden, kunnen in alle gemeenten van Nederland worden toegepast. De lijsttrekkers verkennen de ambities van het Zoetermeer van de toekomst en de weg die hier toe leidt

De koele setting van Snowworld is wellicht de enige wijze waarop onze kinderen straks nog van sneeuw kunnen genieten. Nu moeten gemeenten concreet tot maatregelen over gaan en hoge ambities neerzetten. Het klimaatdebat wordt gevoerd tussen de wethouders van Zoetermeer, Heerhugowaard en wordt scherp gehouden door de deskundigheid van Maurits Groen (Directeur van Maurits Groen Milieucommunicatie; haalde Al Gore naar Nederland) en René Toet (Directeur van de Climate Neutral Group). Franscé Verdeuzeldonk leidt het debat in de juiste baan.

Meer informatie over de Klimaatkaravaan vindt u op: www.klimaatkaravaan.nl



Ingezonden persbericht