Ingezonden persbericht


Op 8 februari 2010 i AT5 Blauw: schietpartij in Holendrechtstraat

Het AT5 misdaadprogramma Blauw staat maandagavond in het teken van de schietpartij in de Holendrechtstraat in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Bij de schietpartij op zondag 12 juli 2009 vielen twee doden en twee zwaargewonden. Deze maand staan de verdachten van deze schietpartij terecht voor de Amsterdamse rechtbank. Eén van deze verdachte doet maandagavond zijn verhaal in de uitzending van Blauw. Het verhaal van de schietpartij krijgt hierdoor een bizarre wending, in de uitzending uiteraard ook veel nieuwe informatie.

De uitzending is maandagavond te zien via AT5 rond 18:48 uur, 20:58 uur, 00:00 uur en dinsdagmiddag rond 17:00 uur. Blauw is het misdaad-, politie- en justitieprogramma van AT5. Blauw brengt de achtergronden bij de misdaad in Amsterdam en gaat dieper op de zaken in. Onthullen, verbazen en terugblikken. Dat is wat het programma Blauw doet.

De Blauw uitzending van dinsdagavond staat in het teken van de vele overvallen op geldlopers in Amsterdam. Naar aanleiding van het interview met directeur Rob Huijgens van het geldtransportbedrijf G4S, in het AT5 nieuws van donderdag, besloot burgemeester Job Cohen vrijdag direct actie te ondernemen. Geldwagens krijgen vanaf nu een politieauto mee ter beveiliging. Een uiterst zware maatregel ter beveiliging. In Blauw meer achtergronden en een uitgebreid interview over de overvallen op geldlopers in Amsterdam.

Deze uitzending is dinsdagavond te zien via AT5 rond 18:48 uur, 20:58 uur, 00:00 uur en woensdagmiddag rond 17:00 uur. Via AT5 gemist zijn de uitzendingen de volgende dag ook terug te kijken via www.at5.nl.