Ingezonden persbericht


Persbericht

Lezing prof. dr. Halleh Gorashi: ¤oeHoe voelt het om Nederlander te zijnâ€

Op maandag 8 februari a.s. houdt prof. dr. Halleh Gorashi een inleiding met als titel 'Hoe voelt het om Nederlander te zijn' in Nationaal Monument Kamp Amersfoort. Deze lezing is georganiseerd door de Rotaryclub Scherpenzeel-Woudenberg en Kamp Amersfoort. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Mevrouw Ghorashi is geboren in Iran en in 1988 gevlucht naar Nederland. Zij is nu bijzonder hoogleraar Management van Diversiteit en Integratie aan de VU in Amsterdam.

De stelling is dat migranten vanwege hun 'afwijkende cultuur' weliswaar nette burgers kunnen worden, maar nooit 'echte' Nederlanders. Mensen zien je pas als 'echte' Nederlander als je wit bent en een joods-christelijke achtergrond hebt. Volgens Ghorashi zou het Nederlanderschap meer ruimte moeten bieden aan hybride Nederlanders: mensen die meerdere culturen in zich verenigen.

De ontvangst is vanaf 17.30 uur in het bezoekerscentrum van Kamp Amersfoort aan de Loes van Overeemlaan 19 te Leusden en de bijeenkomst eindigt omstreeks 20.30 uur. De kosten voor deze lezing inclusief broodjes en drankjes bedragen ¤ 15,- p.p. Aanmelden voor deze bijeenkomst is noodzakelijk en kan tot 5 feb. op tel.nr. 033-4613129 of via email: info@kampamersfoort.nl.