Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.05 uur

Utrecht, 08-02-2010

Onder invloed van de dijk af

LOPIK Een automobilist reed op zondagavond 7 februari de dijk af. Hij bleek een slok te veel op te hebben.

Rond 18.45 uur kreeg de politie de melding dat op de Lekdijk oost ter hoogte van de camping een automobilist van de dijk was gereden. Agenten gingen ter plaatse en zagen vlak bij de plaats van het ongeval een man lopen. Zij spraken de man, 31 jaar oud en afkomstig uit Vianen, aan. Hij verklaarde dat vrienden van hem met zijn auto de dijk af waren gereden en dat hij zijn auto op kwam halen. De agenten geloofden niet echt in zijn verhaal en constateerden dat de man sterk naar alcohol rook. Tevens verklaarde een getuige dat de man zelf had gereden. De agenten hielden de Vianees aan en brachten hem over naar het politiebureau.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 390 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l is. Bij zijn verhoor gaf hij toe inderdaad zelf achter het stuur te hebben gezeten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Te hard

NIEUWEGEIN Een automobilist reed op zondagavond 7 februari beduidend te hard en moest zijn rijbewijs inleveren.

Rond 21.55 uur surveilleerden agenten in een onopvallende videowagen op de Rijksweg A2. Zij zagen dat een automobilist ter hoogte van Nieuwegein met hoge snelheid in de richting van Utrecht reed. Zij gingen achter de automobilist aan en klokten hem in het 100 km/u-gebied op 158 km/u. De automobilist, een 24-jarige Amsterdammer, werd aan de kant gezet. De agenten vorderden zijn rijbewijs in en tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.