Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.10 uur

Utrecht, 08-02-2010

Te hard

BREUKELEN Een automobilist raakte op zondagavond 7 februari zijn rijbewijs kwijt omdat hij te hard reed.

Rond 19.15 uur reden agenten in een onopvallende videowagen over de Rijksweg A2, komende uit de richting van Utrecht en gaande in de richting van Amsterdam. Zij zagen een automobilist met hoge snelheid rijden en gingen achter hem aan. Daarbij klokten zij hem in het 90 km/u-gebied op een snelheid van 150 km/u. Tevens zagen zij dat hij met een snelheid van 120 km/u vlak achter een voorligger reed. De automobilist, een 41-jarige man uit Diemen, werd aan de kant gezet. De agenten vorderden zijn rijbewijs in en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Te veel op

WOERDEN Dankzij een agent in zijn vrije tijd werd op zondagavond 7 februari een automobilist aangehouden. De automobilist moest zijn rijbewijs inleveren.

Rond 23.20 uur zag een agent in zijn vrije tijd een automobilist over de Rijksweg A12 rijden. Gezien de slingerende rijstijl van de automobilist had hij sterk het idee dat hij te veel had gedronken. De agent belde de politiemeldkamer en agenten werden die kant opgestuurd. Zij controleerden de automobilist ter hoogte van Woerden. Daarbij bleek dat de automobilist, een 38-jarige man uit Almelo, inderdaad te veel had gedronken. De agenten hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de man uit Almelo 580 ug/l, meer dan 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Frontale aanrijding met aanhanger

ABCOUDE Een aanhanger raakte op zondagavond 7 februari los van een bestelbus en botste frontaal op een tegenligger.

Rond 21.05 uur reed een man met een bestelbus met aanhanger over de Burgemeester des Tombeweg komende uit de richting van Wilnis. Door nog onbekende oorzaak raakte de aanhangwagen los van de bestelbus en reed de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer op. Daar reed op dat moment een 43-jarige automobiliste uit Wilnis. Ondanks hard remmen, kon zij een frontale aanrijding met de aanhangwagen niet meer voorkomen.

De automobiliste klaagde over pijn in haar knie, nek en rug en werd ter plaatse door een ambulancezuster onderzocht. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De auto en aanhangwagen moesten worden weggesleept.

Dieseldieven

WOERDEN Agenten hielden in de nacht van zondag 7 op maandag 8 februari twee mannen aan op verdenking van dieseldiefstal.

Rond 02.45 uur reden agenten vanaf de Ampereweg de Ohmweg in. Daarbij zagen zij dat hun een auto met gedoofde verlichting en op de verkeerde weghelft tegemoet kwam. Zij controleerden de inzittenden van de auto, twee jongemannen van 20 en 21 jaar uit Utrecht. Het tweetal had een ongeloofwaardig verhaal over hun aanwezigheid daar en tevens roken de agenten een sterke diesellucht. Bij verder onderzoek in de straat troffen zij enkele jerrycans bij een vrachtwagen aan. De jerrycans waren met een slang verbonden met de tank van de vrachtwagen en waren inmiddels overgelopen. In de auto van de verdachten troffen de agenten de doppen van de jerrycans aan. Daarop werden de beide verdachten aangehouden. De brandweer kwam ter plaatse om het wegdek te reinigen.

De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zij zijn voor nader onderzoek ingesloten. Hun auto is in beslag genomen.