Ingezonden persbericht



---



Fietstaxi's D66 Utrecht hebben veel bekijks

Zaterdag 6 februari en zondag 7 februari had D66 Utrecht een aantal fietstaxi's geregeld. In de binnenstad reden deze taxi's rond om het winkelend publiek te vervoeren. De fietstaxi's reden via het Domplein, het station, de Neude en de Stadhuisbrug. Mensen konden op elk gewenst punt instappen en een stukje met de taxi meerijden.

Een aantal kandidaat raadsleden fietste de taxi's en ging het gesprek met de Utrechters aan. Gerda Oskam (lijsttrekker), Jeroen Kreijkamp (nummer 2), Arjan Kleuver (nummer 3), Klaas Verschuure (nummer 4), Rachel Crowe (nummer 5), Anita Vink (nummer 6), Bram Fokke (nummer 8) en Selma Bas (nummer 11) waren aanwezig. Het viel de kandidaten op dat er veel belangstelling was. Gerda Oskam: "We hadden echt veel bekijks op straat. Iedereen was enthousiast en mensen riepen ons zelfs na. Ook met de mensen die ik heb rondgefietst heb ik goede gesprekken gehad. Bijna iedereen heeft namelijk wel een aantal verbeterpunten voor de stad in gedachten. Daarover gaan wij graag het gesprek aan."

Door middel van deze actie wil D66 aandacht vragen voor een levendige, maar vooral ook schone binnenstad. Het is noodzakelijk dat in Utrecht de druk op de infrastructuur verminderd wordt. D66 wil van Utrecht een aantrekkelijke winkelstad met gezellige terrassen en uitstekende bereikbaarheid maken. Luchtkwaliteit mag daarbij niet uit het oog worden verloren.

Noot voor de redactie,