Gemeente Utrecht


2010 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
25 Vragen van mevrouw G.A. Oskam
(ingekomen 7 februari 2010)


De D66-fractie kreeg een foto (zie bijlage) toegezonden van een bushalte in Utrecht, aan de Kardinaal de Jongweg, halte van Lieflandlaan. Zoals te zien valt op de foto, mondt de profieltegelstrook, bedoeld voor mensen met een visuele beperking, die met hun stok het profiel volgen, uit op een boom. Dat lijkt D66 bijzonder onhandig voor mensen met een visuele beperking.

Zoals wij bij het College bekend veronderstellen, hecht D66 zeer aan stedelijk groen. Het dunkt ons evenwel aannemelijk dat deze bushalte anders aan had kunnen worden gelegd, en wel zodanig dat bushokje, profielstrook en halte ook voor mensen met een visuele beperking logisch bereikbaar zouden zijn, met behoud van de boom. En zelfs als dat niet kan, om wat voor reden dan ook, dan nog leg je de halte niet op deze manier aan, lijkt ons. D66 ontvangt graag antwoord op onderstaande vragen:

1. Wat vindt het College van deze bushalte en dan met name van de profieltegelstrook die tegen een boom loopt?
2. Hoe kan dit nou zo aangelegd zijn?
3. Zijn er meer bushaltes in Utrecht die zo wonderlijk aangelegd zijn en als u dat niet weet, wilt u dat dan bekijken en ons van de resultaten in kennis stellen?
4. Gaat u maatregelen treffen om dit te herstellen en zo ja, wanneer?


---- --