Persbericht

8 februari, 2010

SD Worx neemt Sociaal Secretariaat Caritas over

HR-dienstverlener SD Worx heeft een principieel akkoord bereikt met het Sociaal Secretariaat Caritas (SSC) over de overname van zijn sectorspecifieke bedrijfsactiviteiten. Afgelopen vrijdag gaf ook de Algemene Vergadering van SSC hiervoor zijn goedkeuring. De overname kadert in de groeistrategie van de groep en het belang dat SD Worx hecht aan de social profit-sector. Door de overname zal SD Worx marktleider worden voor de social profit-markt, met 135.000 loonverwerkingen per maand.

SD Worx investeert in de zorgsector
SSC maakt deel uit van de Partezis-groep, die voornamelijk actief is binnen de Belgische zorgsector. SSC is een belangrijke speler wat betreft HR-diensten in de gezondheid- en welzijnssector. Het sociaal secretariaat biedt voornamelijk dienstverlening en software op het vlak van payroll. Zowel de dienstverlening als het productgamma zijn volledig afgestemd op de verschillende doelgroepen binnen de social profit-sector. SSC is goed voor 67.000 payslips over 536 klanten.

SD Worx trekt volop de kaart van de social profit met een gericht aanbod zoals voor de zorgsector aangepaste sociaal secretariaatsdiensten, een zorgsectorspecifieke invulling van payroll en HRM toepassingen. Daarnaast biedt de organisatie aparte budgetteringsoplossingen zowel voor kleine als voor grote instellingen, juridisch advies en specifieke opleidingen.

Voor de overname vertrouwden al 1.300 klanten in de social profit-sector op de HR-expertise van SD Worx. Het zijn zowel kleine, middelgrote als grote organisaties, samen goed voor 68.000 payslips.

Omdat SD Worx verder wil investeren in IT-oplossingen specifiek voor de zorgsector, wil SD Worx ook de samenwerking met Partezis, IT-partner van SSC en de Belgische zorgsector, uitbreiden en intensifiëren. Samen met de overname van Sociaal Secretariaat Caritas bevestigt dit de blijvende inzet van SD Worx voor de social profit-sector.

Roger Lemmens, CEO SSC en Partezis: "Als ledenvereniging zagen wij een meerwaarde voor al onze stakeholders in een samenwerking met SD Worx om de sectorspecifieke dienstverlening van ons sociaal secretariaat op lange termijn te garanderen. Deze continuïteit kan immers enkel worden verzekerd door voortdurend te investeren in sectorspecifieke producten en diensten. Om dit te realiseren is een ruimere financiële basis nodig. Voor ons IT-bedrijf Partezis, aan de andere kant, biedt een overname van SSC dan weer nieuwe perspectieven om zijn IT-focus binnen de zorgsector te verstevigen."

"De social profit sector is voor SD Worx een strategisch belangrijk segment, waarin we verder willen groeien. We doen dan ook blijvend inspanningen om deze sector steeds beter te bedienen. De overname van SSC en de intensivering van de samenwerking met IT-bedrijf Partezis kaderen in deze ambitie. Bovendien roepen wij een adviesraad social profit in het leven en nemen wij in onze Algemene Vergadering twee vertegenwoordigers uit de zorgsector op. Hiermee willen we onze dienstverlening naar de social profit sector blijvend optimaliseren en afstemmen op de noden van de sector, en dat zowel voor kleine als voor grote instellingen", aldus Hans Joris, Algemeen Directeur SD Worx België.

De activiteiten van SSC zullen per 1 juli 2010 overgedragen worden aan SD Worx. De volledige werking van SSC blijft gecontinueerd binnen de groep SD Worx.

(496 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over SSC
SSC vzw spitst zich als sociaal secretariaat volledig toe op de social profit sector. Ontstaan als ledenvereniging binnen de koepel van Caritas, maakte SSC vzw, samen met IT-bedrijf Partezis vzw, decennialang deel uit van de Partezis-groep. Met elk een eigen visie, missie, strategie én focus besloten de beide bedrijven eind 2008 om ook elk hun eigen koers te varen, doch allebei wars van enig ideologisch ideeëngoed. Partezis bleef hierbij wel de partner van SSC voor geavanceerde, hoogwaardige en ondersteunende IT-oplossingen. Vandaag verzorgt SSC de loonverwerking van 536 organisaties in de Belgische social profit sector. Met 67.000 loonverwerkingen per maand is SSC marktleider voor de ziekenhuissector en 3de grootste voor de totale social profit markt in België.

Over SD Worx
SD Worx is marktleider in België en de derde grootste aanbieder van payroll en HR-diensten in Europa. SD Worx bedient zijn klanten vanuit een geïntegreerd concept waarbinnen payroll, sociaal juridisch advies en HR automatisering vanuit één organisatie worden aangeboden. Het in 1945 opgerichte bedrijf telt 32 kantoren en ruim 2.000 medewerkers die 40.500 klanten bedienen in de privé- en publieke sector. Sinds 2006 bedient SD Worx de Nederlandse markt vanuit een kantoor in Breda. In september 2006 ging SD Worx een joint venture aan met Asecom Nederland B.V. SD Worx is de afgelopen jaren sterk aan het internationaliseren. Zo nam het bedrijf in 2007 de Franse payroll-softwarespecialist LOGI-RH over, in mei 2008 het Duitse ACCURAT en eind 2008 het Franse Spirale.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met OCTANE PR: Ingrid van den Nieuwenhof, tel. 040 266 11 30, ingridv@octanepr.com

OCTANE PR

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 (0)40 266 11 30
Fax: +31 (0)40 235 46 01
Web: www.octanepr.com