Persbericht

8 februari, 2010

Kewill presenteert Kewill Forwarding 3.0

~ Nieuwe versie biedt uitgebreide Global Shipment Module ~

Kewill, leverancier van softwaretoepassingen voor internationale handel en logistieke dienstverlening, kondigt vandaag versie 3.0 van Kewill Forwarding aan. De geïntegreerde freight forwarding-oplossing wordt wereldwijd gebruikt door expediteurs om hun logistieke en financiële processtromen te beheren.

De vernieuwde versie bevat een uitgebreide Global Shipment Module die compleet inzicht geeft in de end-to-end goederenstroom, vanaf het beginpunt tot aan de afronding van het proces. Door de module zijn verzendingsgegevens gedurende het hele proces inzichtelijk voor alle betrokken partijen. Zodra er bijvoorbeeld een boeking is gemaakt op het hoofdkantoor, kunnen medewerkers of externe partijen uit verschillende landen via het internet gebruikmaken van de module om alle potentiële inkomende zendingen te controleren en alle relevante verzendingsgegevens na te gaan.

Gert Terhaar, business consultant bij Kewill zegt: "De nieuwe versie biedt een aantal operationele verbeteringen. Hieronder vallen onder andere de toegenomen efficiëntie en de geavanceerde controlemechanismen voor het Global Shipment-proces. Zo bouwen we voort op het bestaande end-to-end proces."

Nieuwe ontwikkelingen voor de Kewill Forwarding-oplossing zijn onder andere de verschillende taalondersteuningen en de optie om in diverse valuta te rekenen. Onderscheidend daarbij zijn de mogelijkheid om een uitgebreide kostencalculatie in landspecifieke valuta te maken, winstdeling te berekenen en een web-based partnerportaal waarmee online tracking & tracing en nieuwe boekingen kunnen worden gedaan. Kewill Forwarding 3.0 kan direct geïntegreerd worden met andere Kewill-applicaties, waaronder de Kewill Compliance Suite.

Gebruikers van Kewill Forwarding die verzendingen verzorgen naar de VS, behalen nu ook voordeel uit het vereenvoudigde proces. Via de Kewill-portal wordt automatisch verbinding gemaakt met de United States Customs and Border Protection (CBP). Hierbij wordt gebruik gemaakt van gegevens die in het systeem zitten om de verplichte Import Security Filing (ISF) te verwerken en de verstuurde referentienummers automatisch te registreren.

Overige kenmerken van Kewill Forwarding 3.0 zijn de vernieuwingen aan de Triangle Shipment Processing, de toevoeging van geautomatiseerde en volledig geïntegreerde elektronische documentenuitwisseling en een verbeterd pre-alert proces. Het systeem biedt een klantgedefinieerde workflow voor pre-alerts waardoor de validatie van gegevens, gebaseerd op vooraf vastgestelde regels, mogelijk wordt. Er is tevens een optie voor het weigeren of het opnieuw verzenden van goederen, waardoor het overdrachtsproces voor gebruikersgebaseerde informatie - van export tot import - beter gestroomlijnd wordt. Dit leidt tot lagere verwerkingskosten en minimalisering van de foutmarge door het uitsluiten van handmatig typewerk.

"De nieuwe versie 3.0 maakt het beheer van het internationale goederen- en informatieproces vele malen eenvoudiger, waardoor expediteurs het dienstenpakket voor hun klanten verder kunnen ontwikkelen", aldus Ger Daalhuisen, global product manager bij Kewill. "Zij kunnen hierbij gebruikmaken van een mix van internationale en lokale configuraties die het beste bij hun situatie en behoeften passen."

(443 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Altijd als eerste de laatste persberichten van Kewill via deze RSS-feed: http://www.octanewire.com/nl/rss.php?client=19

Over Kewill
Kewill levert software die mondiale handel en logistieke dienstverlening vereenvoudigt. Internationale opererende organisaties zien zich steeds vaker geconfronteerd met een toenemende complexiteit in hun supply chain. Vraagstukken als capaciteitsbeheersing, douane-afwikkeling, compliance, transport, opslag, financiën, informatie-uitwisseling en transparantie met andere schakels uit de keten spelen daarbij een belangrijke rol. Inefficiëntie in elk van deze gebieden leidt tot onnodige vertragingen en de daaruit vloeien hogere kosten voort.

Kewill heeft een complete suite van software oplossingen die het managen van zelfs de meest complexe supply chains vereenvoudigt. Met ruim 600 medewerkers wereldwijd en meer dan 35 jaar ervaring in WMS, TMS, expeditie, douane, data integratie, en service (retour) logistiek is Kewill een gerenommeerde en betrouwbare softwareleverancier voor distributeurs, expediteurs, transportbedrijven, 4PL's, douaneagentschappen, fabrikanten, retailers en aanverwante instellingen die betrokken zijn bij de financiering de wereldhandel, zoals banken en verzekeraars. Dagelijks managen meer dan 40.000 gebruikers wereldwijd hun supply chain activiteiten met de software van Kewill bij organisaties zoals Atlantic Forwarding, DHL, DSV, FedEx, General Electric, General Motors, Gondrand Group, HP, Jan de Rijk Logistics, Mazda, Nintendo, NSK Europe, Palm, Panalpina, Philips, Raben Logistics, Texas Instruments, TNT, UPS, en VAT Logistics.

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met OCTANE PR: Tel: +31 (0)40 266 1130
E-mail: kewill@octanepr.com

OCTANE PR

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 (0)40 266 11 30
Fax: +31 (0)40 235 46 01
Web: www.octanepr.nl