Franse 18de eeuwse muziek in Arnhems Musis Sacrum van Musica Amphion


ARNHEM, 20100203 -- Op maandag 8 februari 2010 voert barokensemble Musica Amphion het publiek mee naar het Frankrijk van de acttiende eeuw tijdens hun tweede concert van dit seizoen in hun serie in het Arnhemse Musis Sacrum. Het laatste concert is op zaterdag 17 april 2010 en dan maakt men kennis met bekende en minder bekende Nederlandse componisten uit de tijd van Rembrandt en daarna.

Tijdens het eerste concert, op 6 oktober 2009, stond de muziek aan het Pruisische hof van Frederik de Grote centraal. Ditmaal reist Musica Amphion af naar Versailles voor een Frans barokprogramma. Naast werken van beroemde componisten als Telemann en Couperin zijn de eerste paukensolo uit de muziekgeschiedenis te horen door paukenist Maarten van der Valk.

Ook kan het publiek kennismaken met een buitenbeentje in het concertleven: de musette, een soort doedelzak. Dit instrument genoot grote populariteit in het Frankrijk van de achttiende eeuw en werd veelvuldig ingezet om de natuur en het eenvoudige buitenleven weer te geven. De Belgische bespeler Jean-Pierre van Hees reist met dit bijzondere instrument de hele wereld over.

De musici van het ensemble, allen specialist op het gebied van de authentieke uitvoeringspraktijk, staan garant voor een avond achttiende-eeuws genieten van het allerhoogste niveau.

Musica Amphion is een internationaal opererend oude muziek gezelschap dat opgericht is door de Arnhemse klavecinist Pieter-Jan Belder en violist Rémy Baudet. Het ensemble bestaat uit leden van verschillende Europese barokorkesten, waaronder het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Amsterdam Baroque Orchestra en de Academy of Ancient Music. Musica Amphion heeft een twintigtal opnames op haar naam staan die wereldwijd worden verkocht. Recent verscheen Love & Madness, een Händel-CD met hoboïst Bart Schneemann en sopraan Johannette Zomer. Deze en andere opnames gooien internationaal hoge ogen.

Ma 8 februari 2010, 20.15 uur Musis Sacrum, Arnhem
Musica Amphion, Franse barokmuziek o.a. Couperin, Philidor, Naudot en Telemann

Za 17 april 2010, 20.15 uur Musis Sacrum, Arnhem
Musica Amphion, Nederlandse Meesters

Kaartverkoop: www.musissacrum.nl / 026-4437343
Meer informatie: www.musica-amphion.nl / 026-3883841