MyHeritage.com verwerft Nederlands familienetwerk ZOOOF.com


De overname verhoogt de aanwezigheid van MyHeritage.com in de Nederlandse markt en volgt de acquisitie van het belangrijke familie netwerk OSN (Verwandt.de)

AMSTERDAM, NEDERLAND & LONDEN, ENGELAND & TEL AVIV, ISRAEL, 20100208 -- MyHeritage.com, het bedrijf dat families met het verleden en elkaar verbindt, kondigt vandaag de uitbreiding van zijn familie netwerk aan door de overname van het Nederlandse familie netwerk Zooof.com. Dit is de vierde overname door MyHeritage.com in de snel groeiende en zeer competitieve markt van familie netwerken. Het in Amsterdam gevestigde Zooof is een internationale site in 35 talen met een sterke reputatie in de Nederlandse markt.

"We zijn erg blij de ZOOOF leden binnen ons netwerk te mogen verwelkomen", zegt Mario F. Ruckh, Directeur Marketing voor MyHeritage.com. "Nederland is één van de belangrijkste markten voor familie geschiedenis wereldwijd. Het verleden van de Nederlanders als ontdekkingsreizigers en koopvaarders betekent dat er over de hele wereld mensen met Nederlandse wortels zijn. In ons netwerk zien we dat van alle landen, de Nederlanders de grootste stambomen bouwen. De versterking van het Nederlandse deel van onze Familie Grafiek zal gebruikers wereldwijd dan ook helpen om hun Nederlandse voorouders en familieleden te ontdekken via onze Smart Matches(TM). Het enthousiasme en de vriendelijkheid van ZOOOF.com heeft indruk op ons gemaakt en wij zullen ons best doen om dat over te dragen naar MyHeritage.com."

"Middels gezichtherkenningstechnologie en slimme familie matches acht ik MyHeritage in staat om miljoenen stambomen aan elkaar te knopen." zegt Jean-Paul Busker, CEO en mede-oprichter van Zooof. "Voor gebruikers is het oprecht een ware ontdekkingstocht. ZOOOF is voor MYHeritage een klein maar waardevol puzzelstukje om wereldwijd de familiebanden in het heden en verleden in kaart te brengen."

MyHeritage is het online thuis voor miljoenen families wereldwijd en staat bekend om zijn krachtige technologieën zoals Smart Matching(TM) en automatische foto tagging. Na de overnames van ZOOOF.com en, zoals vorige week aangekondigd, van het Europese familie netwerk OSN, dat 10 marktleidende familie sites zoals verwandt.de, moikrewni.pl en verwant.nl beheert, heeft MyHeritage.com nu een groot aantal internationale gebruikers ; 47 miljoen geregistreerde leden en 538 milljoen profielen. Door de overnames kan MyHeritage.com op zijn bestaande positie bouwen in succesvolle markten als de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Frankrijk en Australië en breekt het verder door in belangrijke Europese markten zoals Duitsland en Nederland.

Over MyHeritage.com
MyHeritage.com werd opgericht door een team van mensen die hun passie voor familiegeschiedenis combineren met het ontwikkelen van internet technologie. Sinds de lancering van de website in November 2005 is MyHeritage is één van `s werelds grootste online-netwerken voor families en de twee na grootste familiegeschiedenis-website geworden. De snelle groei van het netwerk, in combinatie met de overname van Pearl Street Software (2007), Kindo.com (2008), OSN (2009) en ZOOOF.Com (2010) heeft ertoe geleid dat MyHeritage.nl nu het thuis is van 47 miljoen familieleden en ongeveer 540 miljoen profielen. Het bedrijf heeft kantoren in Londen, in het Verenigd Koninkrijk; Hamburg, Duitsland; Boulder, Colorado, in de Verenigde Staten en Tel Aviv, Israël. MyHeritage.com ontving financiering van Accel Partners en Index Ventures. Voor meer informatie, zie www.myheritage.com.


Over ZOOOF.com
ZOOOF.com is een online familienetwerk gevestigd in Amsterdam, Nederland. Mede-oprichter Jean-Paul Busker kwam met het idee voor ZOOOF.com in 2004 als een project om het 'Six Degrees of Separation' concept te onderzoeken voor families. Samen met mede-oprichter Stefan Leenen, een informatica-deskundige, werd ZOOOF gelanceerd in 2004 in 35 talen. Voor meer informatie, zie www.zooof.com.