Gemeente Leeuwarden

Commissie over Groenkaart, Sociale innovatie en Brandweer

Bron: Gemeente Leeuwarden (03-02-2010)

De integrale commissievergadering van maandag 8 februari 2010 zal o.a. gaan over het gemeentelijke groen in onze stad. Vorig jaar is een begin gemaakt met nieuw beleid de zgn. "Groenkaart Leeuwarden". De gemeenteraad besloot toen structureel EUR112.000 extra in te zetten voor het groen. Het college van B&W heeft nu het Meerjaren Uitvoeringsprogramma Intensivering Groen 2010-2013 vastgesteld. Dit plan is breder van opzet dan het eerste plan van 2009. Alle activiteiten dragen bij aan de realisatie van de ambitie die in de Groenkaart Leeuwarden is vastgelegd.

Met meer openbaar groen is het tegelijkertijd belangrijk dat er minder regels zijn. In de commissie wordt o.a. voorgesteld de kapvergunning, bedoeld om bomen te beschermen, anders toe te passen. Voor monumentale en waardevolle bomen veranderd het beleid niet.

Hogeschool Stenden heeft het initiatief genomen voor het opzetten van een Kenniscentrum Sociale Innovatie. Zij vragen de gemeente om een bijdrage. Het kenniscentrum combineert multidisciplinair onderzoek, onderwijs en praktische toepassing op het gebied van sociale innovatie. Daardoor kan het centrum een bijdrage leveren aan de kenniscirculatie tussen bedrijfsleven, brancheorganisaties en (hoger beroeps en middelbaar) onderwijs.
Stenden heeft gevraagd om een eenmalige bijdrage van EUR 75.000,-.

Burgemeester Ferd Crone zal een toelichting geven op een onderzoek dat gedaan is door Capgemini Consulting samen met OBMC Consulting naar de verschillen in kwaliteit en financiële zin in de huidige situatie en toekomstige eisen op het gebied van brandweerzorg.

Bent u geïnteresseerd in genoemde onderwerpen dan bent u van harte welkom de commissievergadering bij te wonen. Maandag 8 februari 2010, aanvang: 19.30 uur in de Raadzaal in het stadhuis van Leeuwarden.

Meer informatie en uitgebreide agenda vindt u op onze website.