Gemeente Purmerend

Forum over sport en politiek in Purmerend

03 februari 2010

Het sportforum is een initiatief van de Sportraad Purmerend
- Maandagavond 8 februari is de bijeenkomst in het stadhuis van Purmerend en live te volgen op het kanaal van kabelkrant Tekst TV Purmerend.

Sportraad Purmerend Tom Egbers is gespreksleider van een discussiebijeenkomst over sport en gemeentepolitiek in Purmerend. Nog geen maand voor de verkiezingen zal hij lokale politici aan de tand voelen over keuzen, beloften en wensen als het gaat om sport in de Marktstad.

In 2006 was er vlak voor de verkiezingen ook een sportforum. De Sportraad heeft er mede met dit sportforum voor gezorgd dat sport als beleidsterrein hoger op de politieke agenda is gekomen. Presentator Studio Sport Tom Egbers was toen ook gespreksleider. Enkele honderden belangstellenden waren aanwezig bij dat sportforum. Het waren toen vooral bestuursleden van sportverenigingen en politici. Tom Egbers is opnieuw gevraagd als gespreksleider. Hij weet op een plezierig vasthoudende wijze aan de politici uitspraken te ontlokken. Vanzelfsprekend gaat het sportforum vooral over sportzaken tijdens de komende raadsperiode, maar ook blikt hij terug op toezeggingen en keuzen die zijn gemaakt voor en in de huidige raadsperiode. Voorzitter van de Sportraad Erik Kammeijer: `Het Sportforum probeert zo helder mogelijk te krijgen wat politici met sport in de stad willen. Vorige keer is dat prima gelukt en dat verwacht ik nu ook. Alle partijen die in de gemeenteraad zitting hebben sturen een vertegenwoordiger, vaak de lijsttrekker.`

De rechtstreekse uitzending van het Sportforum maandag 8 februari begint om 20.00 uur en duurt tot uiterlijk 23.00 uur. De lokale omroep begint om 19.30 uur met een voorbeschouwing. Wie dat wil kan ook naar het stadhuis komen, de toegang is gratis.

Bron: Sportraad Purmerend