Provincie Gelderland

Ruim 4 miljoen euro voor Fort Vuren

Dinsdag 8 februari overhandigt gedeputeerde Annelies van der kolk, indien Gedeputeerde Staten morgen positief beslist, om 15.30 een cheque van 4,33 mln euro aan forteigenaar Ben Spee van Fort Vuren. Bij het feestelijke moment is ook de burgemeester van de gemeente Lingewaal aanwezig.

De subsidie is afkomstig van de provincie en het rijk (1e fase Nota Ruimte middelen Diefdijk- Lingekwartier voor fort Vuren) De provinciale bijdrage is afkomstig uit de zgn. recessiemiddelen. Dankzij deze middelen kunnen nu vooral in restauratie gespecialiseerde bedrijven en aannemers aan de slag. Juist in deze sector is de recessie voelbaar.

Fort Vuren is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit is een gebied met unieke cultuurhistorische, landschappelijke en ecologische kwaliteiten. De investeringen worden gedaan om de Nieuwe Hollandse Waterlinie te behouden voor de toekomst en aantrekkelijker te maken voor recreant, toerist en inwoners. Naast restaureren van de monumenten zal ook het landschap mooier worden, de natuur versterkt en de bereikbaarheid verbeterd. De bestaande rust, landelijkheid en openheid zal worden gerespecteerd. Meer informatie:

Het wordt op prijs gesteld indien u zich aanmeldt voor het persmoment bij ondergetekende. Gezien de weersomstandigheden en de omgeving adviseren wij u om laarzen aan te trekken.